in

Imala je MAĆEHU, muž nije mogao da ima DECU

Nada, Foto: Damir Dervišagić

Najpopularnija doktorka u našoj zemlji, Nada Macura, retko kada priča o svom privatnom životu, ali je sada podelila sa javnošću detalje koje je malo ko znao.

Nada Macura
foto: Jelena Vučetić

Kako je rekla jednom prilikom da živi veoma skromno.

“Nemam velike prohteve. Nemam ni veliki stan. To je stan bivšeg muža i cenim što mi ga je ostavio posle razvoda, inače bih sigurno bila podstanar. Pošto moja porodica živi u Vojvodini, često pomišljam kako bi bilo da se preselim u Novi Sad, ali tamo je sve sporije, mirnije i tiše. Beograd je grad po mom temperamentu: bučan, jasan, glasan i lep”- kaže Macura i dodaje da je bez majke i oca ostala.

Rođenu sestru, njenu ćerku i njenog sina. Otac mi je umro pre 11 godina, majka kad sam bila sasvim mala, tako da je tatina druga žena preuzela moje vaspitanje. Ona mi je usadila ljubav prema modi – govori Nada i usput se priseća majke.

“Imala sam godinu dana kad sam odvojena od majke. Imala je tuberkulozu pluća i otišla u sanatorijum. Nekad pomislim: “kad bi postojala reinkarnacija, pa da vidim ženu koja me je rodila”. Gubitak majke je priča koja me prati celog života. Kad su me jednom nešto napadali na internetu, neko je prokomentarisao: “Ona je samo jedna tužna žena.” Ja toga nisam svesna i ne želim da se tuga useli u moj život “- iskreno izjavljuje doktorka koju je odgajila maćeha.

“Ta naša maćeha meni nije bila maćeha, već žena koja me je othranila i koju sam ja zvala mama. Nikada me nije udarila i grdila. Ponekad sam i čeznula za tim da me mlatne ako zaslužim. Zaista je bila žena anđeo. Imala sam pored nje život kao i sve devojčice pored majki: obuvala sam njene štikle, isprobavala šešire, haljine, rumenilo.” – kaže Nada.

Inače, Macura se razvela od supruga, a ne krije da joj je on odmah rekao da neće moći da ima dece.

“Veoma davno. I nisam patila za njim. Za nekim drugim ljubavima sam možda više patila, ali nije bilo mnogo onih koje sam baš iskreno volela. Uvek sam bila orijentisana na druge stvari, prvenstveno na učenje i posao. Umem da patim, ali vreme leči sve. Muž mi je pre braka rekao da verovatno neće moći da ima dece, pa da odlučim da li želim da se venčamo. Ipak sam se udala” – zaključila je doktorka.

Bonus video:

Espreso Twitter: Nada Macura

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso/Blic)