in

“Htela sam da PLATIM da bih bila ovde!”

Anđelka Prpić, Foto: Damir Dervišagić

Komedija Elmira JukićaRadio Mileva“ (35 epizoda) okupila je velike glumce. Serija, koja je nastala po ideji Nebojše Garića, prikazuje se radnim danima na RTS 1.

Olga Odanović tumači penzionerku Milevu koja je radni vek provela kao sekretarica predsednika opštine. Ona je samouverena, energična, snalažljiva žena za sva vremena, koja uvek poseduje sve informacije.

Iako je glumica već tri i po decenije prisutna na malim ekranima, Mileva joj je prva glavna uloga u dosadašnjoj TV karijeri. Ističe da je komediju najteže raditi, a da je ovo komedija karaktera i situacije, neka vrsta vodvilja na televiziji, koju je još teže odraditi.

– Kada sam od Neleta prošlog marta dobila scenario za prve dve epizode, već prvo čitanje mi je ostavilo jak utisak. Toliko su dobro napisani karakteri, da jednostavno svaku ulogu vidim. Izazov je predstaviti osobu koju svi mi imamo u okruženju. Meni se uvek dopada da igram osobe koje postoje i koje su od krvi i mesa. Lično, u svojoj zgradi imam ženu koja je vrlo slična Milevi koju igram. Priznajem da mi je period snimanja serije izlečio dušu jer se dešavaju razne stvari koje vas negde malo zaustave i nateraju da se zamislite. Baš sam se radovala svakom snimajućem danu – naglašava glumica, i dodaje da se nada da će publika “Radio Milevu” zavoleti jer će prepoznati plemenitost i ljudskost u seriji.

Anđelka Prpić
foto: oprintscreen

– Ovaj TV projekat me vraća u vremena kada su se porodice okupljale kod kuće da bi zajedno gledale serije. Takav slučaj je bio sa ostvarenjima: “Bolji život”, “Pozorište u kući”, “Ljubav na seoski način”, “Više od igre”… Nadam se da će i naša “Radio Mileva” ući u domove porodica i da će oni zavoleti ovu seriju, kao i da će prepoznati baš svog komšiju u ovoj priči.

Marija Vicković tumači Milevinu ćerku Nataliju, koja je njen antipod. Ona je profesorka srpskog jezika i književnosti u Matematičkoj gimnaziji. Odmerena, uravnotežena, racionalna, a po mišljenju njene majke, pre svega neuspešna žena jer nema emotivnog partnera i radi za male pare u školi gde nema ni pun fond časova. Marija kaže da je ovo prava serija koja će oraspoložiti ljude.

– Svi mi želimo da imamo Radio Milevu. To je žena koja sve te ljude u zgradi povezuje i radoznala je. Ona je predstavnik onih starijih, boljih vremena. Iako sve nadzire, Mileva nije osoba koja istinski smeta ljudima. To je zato što je dobra duša. Želi svima da pomogne. Nekada izgleda da zabada nos u tuđe stvari, ali to sve ispada veoma šarmantno. Olga Odanović je naslednica naših najvećih komičarki. Živa legenda – istakla je Vickovićeva.

Pored Olge Odanović i Marije Vicković, u seriji igraju i Nikola Kojo, Branimir Brstina, Dara Džokić, Tihomir Stanić, Bojan Dimitrijević, Anđelka Prpić, Nemanja Oliverić, Marko Gvero, Kristina Bogunović Gavrić, Jovana Gavrilović…

– Kada sam čula kakva je ovde glumačka postava, ja sam rekla da li treba nekom nešto da platim da bih bila deo ove ekipe. Stvarno je čast da budete sa svim tim ljudima u kadru i da sparingujete. I učim i beskrajno se zabavljam – kaže Anđelka Prpić.

Odanovićeva podvlači da će se gledajući “Radio Milevu” publika setiti lepih vremena kada su komšije u zgradama živele u nekim iskrenim odnosima, ali i da je ova serija ujedno i priča o našem mentalitetu.

(Espreso / Blic)