in

HIT PESMU MIROSLAVA ILIĆA SVI ZNATE, A MALO KO ZNA DA JE BILA NAMENJENA MARINKU ROKVIĆU

Vest o smrti legendarnog Marinka Rokvića potresla je region, a pevač je preminuo u 68. godini posle borbe sa rakom pankreasa.

Marinko je iza sebe ostavio brojne hitove, ali ono što je malo poznato da je jedan od najvećih hitova bio posvećen njemu, ali je pesmu Rokvić odbio, te ju je proslavio Miroslav Ilić.

foto: Ana Paunković

Dragan Aleksandrić, jedan od najplodonosnijih autora na prostoru bivše Jugoslavije napisao je preko 6000 pesama za skoro sva velika imena narodne muzike, a mnogim pevačima su upravo njegovi hitovi obeležili karijere.

Miroslav Ilić
foto: Nemanja Nikolić

Tokom svoje karijere duge preko 50 godina ističe da je radio mnogo i da je poput krojača uvek umeo da nađe “pravu meru” i tačno proceni ko bi tu pesmu najbolje izneo, ali priznaje da pevači često nemaju taj osećaj te da često ne prihvate hitove koji su im namenjeni.

– Marinko Rokvić je mnogo grešaka napravio. Nudio sam mu “Luckasta si ti” a njega je to asociralo na ludost, pa je na kraju uzeo Miroslav Ilić kome sam nudio “Potražiću oči nešto zelenije” a on je rekao kako to nije za njega – ispričao je kompozitor svojevremeno.

Bonus video:

MAJA U ESPRESO MODNOJ POLICIJI NIKADA BRUTALNIJA! Patosirala Filipa i Janjuša, Marijanu Zonjić UKOPALA! Kakav HAOS

06:07

MAJA U ESPRESO MODNOJ POLICIJI NIKADA BRUTALNIJA! Patosirala Filipa i Janjuša, Marijanu Zonjić UKOPALA! Kakav HAOS

(Espreso)