in

FBI morao hitno da reaguje, sve se dogodilo zapravo OVAKO?

Okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak Altviz rekla je za američke medije da je u decembru gledala intervju Aleka Boldvina za ABC i rekla kako smatra da glumac nije povukao okidač koji je usmrtio Halinu Hačins.

Meri je potom objasnila zbog čega smatra da glumac nije kriv i objasnila kako je moguće da nije povukao okidač, a da je ipak ispalio metak.

– Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača i to bez da ga zapravo zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni deo metka – objasnila je ona.

Karmak je pokrenula svoju nezvaničnu istragu kako bi istražila Alekove tvrdnje i dokazala da je samo povukao čekić pištolja pre nego što je ispalio metak koji je usmrtio Hačins i ranio reditelja filma Džoula Souzu.

– Nisam znala previše o pištoljima, a sigurno ne o revolverima iz 1850-ih. Kada sam prvi put čula za situaciju pomislila sam: “O, to je ludo” – rekla je Karmak-Altviz.

Ona je potom testirala svoju tvrdnju, što je otkrilo da je čekić mogao da uzrokuje ispaljivanje metka, no zvanični rezultati FBI-jeve analize oružja još se čekaju.

Bonus video:

04:03

ESPRESO PONOVO U BARU: Ekskluzivno sa DAVOROM o TAJNOM PLANU, bićete ŠOKIRANI!

(Espreso)