in

Evo kog takmičara je podržala

Evo kog takmičara je podržala

Prošlogodišnja predstavnica Srbije na “Pesmi Evrovizije” progovorila je o takmičarima “Pesme za Evroviziju”.

Danas je u centru Beograda održana konferencija za medije povodom predstojećeg festivala „Dani Mimoze“ u Herceg Novom, koji će se održati od 17. februara do 4. marta, a Konstrakta je ovom prilikom otkrila da će na festivalu nastupiti 25. februara.

Ana Đurić Konstrakta osvojila je publiku širom Evrope pesmom „In corpore sano“, kojom je predstavljala Srbiju 2022. godine na „Pesmi Evrovizije“ u Torinu.

Konstrakta je u razgovoru za medije priznala da rado odlazi u Herceg Novi, odakle nosi lepe uspomene, a na samom početku razgovora osvrnula se na nove kandidate za „Pesmu za Evroviziju 2023“.

„Nisam stigla sve da pogledam, neki deo pesama znam, ali kad budem stigla sve da preslušam onda ću moći da kažem favorita“, rekla je Konstrakta.

Ono što je privuklo pažnju javnosti, Konstrakta podržava i lajkuje izvođača Jovana Živadinovića Džipsija koji će se takmičiti u borbi za predstavnika Srbije na Evroviziji u Liverpulu 2023. Naša prošlogodišnja predstavnica je otkrila šta misli o muzičaru:

„Ne poznajemo se privatno, ali mislim da je Džipsi napravio dosta dobru stvar, dosta dobar album prošle godine. Nekako sam ponosna što to postoji. Džipsi je svakako doneo neki novi zvuk i novi izraz, ako je to paralela, drago mi je da je tu gde jeste.“

Konstrakta je ovom prilikom otkrila da li će se naći u stručnom žiriju na izboru predstavnika za „Pesmu Evrovizije“.

Ana Đurić Konstrakta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nisam ja dobila takve pozive, možda će doći do toga, ali ono što stoji kao obaveza, jeste svakako naš nastup u izbornoj večeri, gde u jednom delu izvodimo ‘In Corpore Sano’ i stavljamo tačku na onaj krug oko Sunca“, ispričala je Konstrakta.

Umetnica je na kraju otkrila da li bi ponovo, kada bi se desila dobra pesma ušla u istu priču i oprobala se na Evroviziji.

„Sa ovim iskustvom ne bih ponovo ulazila u istu priču, mi smo to završili, ali da li preporučujem, da. Ja lično bih mogla da izdržim taj ponovni pritisak oko Evrovizije“, zaključila je Konstrakta.

Šta je još Konstrakta rekla o festivalu, muzici i izvođačima poslušajte u video prilogu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Konstrakta nastupila kao gošća Beogradske filharmonije