in

Evo kada se očekuje kraj ovog rijalitija

Evo kada se očekuje kraj ovog rijalitija

Gledaoci ovog programa će moći opet da glasaju za svog “favorita”.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć javno uputio molbu Željku Mitroviću, vlasniku televizije Pink, da ukine rijaliti program „Zadruga“, Mitrović je na Tviteru napisao da će to učiniti kroz deset dana.

„Ja sam razgovarao sa vlasnikom vaše televizije i zamolio ga i rekao mu da jedan deo građana Srbije smatra da rijalitiji nisu dobra stvar. Ja znam kakav je njegov (Mitrovićev) i stav kuće i dobrog dela gledaoca koji gledaju taj program“, rekao je Aleksandar Vučić za TV Pink.

Mitrović je samo sat vremena nakon toga napisao na Tviteru da će to i učiniti.

„Na preporuku Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, doneo sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program “Zadruga”. Verujem da je jedinstvo Srbije i procena Predsednika Republike, važnija od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa“, napisao je on na Tviteru.

Kako tvrdi izvor za Kurir, finale „Zadruge“ regularno će se održati 8. juna, a gledaoci će glasati za svog favorita.

„Mitrović gasi ‘Zadrugu’, ali će se finale održati. Osmog juna fanovi rijalitija će izabrati svog favorita koji će kao glavnu nagradu od produkcije dobiti novac“, tvrdi izvor.

Finale ovog rijalitija prošle godine je održano 11. jula, a tokom prethodnih šest sezona prikazane su brojne scene nasilja, a gotovo svakodnevno je bilo moguće videti glorifikovanje kriminala.

Podsetimo, hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa, jedan je od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“.

BONUS VIDEO: Bivše učesnice o rijaliti programima