in

Endrju Tejt ponižavao žene koje su silovane, izlazio s jedva punoletnim devojkama

Endrju Tejt ponižavao žene koje su silovane, izlazio s jedva punoletnim devojkama

Endrju Tejt ovih dana je glavna tema nakon skandaloznih optužbi.

Kontroverzni biznismen je uhapšen u svojoj zemlji posle nekoliko krivičnih dela koja je počinio, među kojima se nalazi i optužba da je žigosao devojke koje je zaposlio.

U rijaliti programu „Veliki brat“, Tejt se ponašao skandalozno, a kulminacija je usledila kada je kaišem navodno tukao svoju cimerku.

Tejt se branio kako je sve to bila igra, te da postoji duža verzija snimka na kojoj se ona smeje i kada on tuče samog sebe, govoreći: „Ovo ne boli“.

Malo ko zna da je na leto prošle godine Tejt proglašen za najopasnijeg čoveka interneta. U tom trenutku pratilo ga je više ljudi nego popularnu američku starletu Kim Kardašijan, ali se i u tom slučaju služio prevarama.

Naime, „Observer“ je pokazao da se korisnicima Instagrama i Tiktoka nameće da njihov Instagram bude preplavljen njegovim sadržajem, a video-snimci za privlačenje pažnje su posebno birani, i to oni najbizarniji.

Upravo se na Instagramu prezentovao javnosti kao guru za samopomoć, koji svojim muškim obožavaocima nudi recept za zarađivanje novca, privlačenje devojaka i „beg iz matriksa“.

Svoj cilj je uspeo, s obzirom da su njegovi stavovi i javni istupi u kojima ponižava žene, veoma ispraćeni.

To mu je dosta pomoglo i na polju „univerziteta“ koji drži.

Naime, 127.000 članova plaćalo je 39 funti mesečno da bi se pridružili zajednici Tejtovog Hustler univerziteta, a među njima je bio veliki broj muškaraca odnosno mladića iz Velike Britanije i SAD, što je poražavajuće.

Postoji poveća istorija o njegovom javnom omalovažavanju žena, a Tviter je postao Tejtova platforma za širenje mržnje.

Endrju Tejt Foto: Observator Antena 1 via AP

U jeku pokreta #MeToo koji se obraćao ženama, žrtvama silovanja, rekao je da žene treba da „snose određenu odgovornost“ za silovanje, a taj stav je ponavljao i zbog njega mu je, kao i zbog ostalih incidenata, zabranjen pristup Tviteru.

Na Fejsbuku je jednom prilikom oplakivao „propadanje zapadne civilizacije“ nakon što je na aerodromu Hitrou ugledao poster „koji ohrabruje devojke da odu na odmor, umesto da ih ohrabruje da budu majke pune ljubavi i odane supruge“.

Otvoreno je pričao o tome da je bio osumnjičen za nasilje nad nekoliko žena, ali nije istakao da li je bio optužen za te napade. Napomenuo je jedino da je bio optužen za prekršaj u vožnji 2018. godine. U jednom intervjuu opisao je incident u kojem mu je žena izbila telefon iz ruku u klubu, muškarac ga je udario, pa su počeli da se rvaju. U tuči je, kako je dodao, slučajno udario ženu i slomio joj vilicu. Na drugom snimku izjavio je da je pod policijskom istragom zbog navodnog zlostavljanja žene, ali je negirao krivicu.

Nakon toga se odselio u Rumuniji, a usledila je najjezivija izjava.

„Nisam silovatelj, ali mi se sviđa ideja da jednostavno mogu da radim ono što želim. Volim da sam slobodan. Želim da živim u državi gde mogu da platim policajcu 50 evra kad napravim prekršaj. Želim da živim u državi gde svi imamo pravo na korupciju, a ne na kao na Zapadu, gde je to pravo rezervisano samo za bogataše“, rekao je Tejt koji smatra da žene koje su žrtve silovanja moraju da „snose odgovornost“ za seksualne napade koje su preživele. Hvalio se i time da je izlazio sa devojkama uzrasta od 18 do 19 godina pošto on može da „ostavi otisak“ na njima.

Endrju Tejt Foto: Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS

Inače, Endrju Tejt je krajem prošle godine optužen i za trgovinu ljudima i organizovani kriminal.

BONUS VIDEO: Vanja Ejdus: Do 40-tih godina prošlog veka u zakonu Srbije nije postojao termin silovanje