in

Džipsi je je jedno od najupečatljivijih lica koje bi na Evroviziju, a evo šta kaže o predrasudama s kojima se bori

Džipsi je je jedno od najupečatljivijih lica koje bi na Evroviziju, a evo šta kaže o predrasudama s kojima se bori

Jovan Živadinović Džipsi, autovani gej romske nacionalnosti, jedan je od tridesetdvoje takmičara koji će pokušati da pobede na Pesmi za Evroviziju ’23 i da predstavljaju Srbiju na najprestižnijem muzičkom takmičenju na svetu koje se ove godine održava u Liverpulu, Velikoj Britaniji.

Džipsi je pobrao simpatije Ane Đurić Konstrakte, predstavnice Srbije na Evroviziji 2022, koja je pohvalila njegov album i zapratila ga na Instagramu. On se dopada i Jeleni Karleuši i Sajsi MC, koje objavljuju njegove pesme na društvenim mrežama.

Kako je ranije pričao za medije, sa dvanaest godina je shvatio da je gej, a pričao je i o tome da je bio žrtva vršnjačkog nasilja kao dečak. U razgovoru za Nova.rs kaže da se ne boji diskriminacije i da će javnost u Srbiji konačno dobiti pravi pop nastup kakav zaslužuje.

„Ne bih želeo više da pričam o diskriminaciji, ne interesuje me, nije bitno. Razumem kakve vrednosti gaji Evrovizija, ali ne razmišljam o tome što sam gej i Rom, imam druge kvalitete koji su bitni za mene i moje stvaralaštvo. Mislim da je kod mene muzika zaslužna za to što se nalazim na takmičenju“, rekao je Džipsi za Nova.rs.

Kaže i da je iznenađen i oduševljen jer će moći da se takmiči na PZE’23, ali da ne očekuje pobedu i da nije zbog toga na takmičenju.

„Iznenađen sam jer nisam znao da li ću proći, znao sam da postoji oko 900 prijava, pa je bilo hoće ili ne. Baš sam uzbuđen, ja na sve ovo gledam kao na dobar marketing i jedva čekam da ljudi vide Džipsija. Ne razmišljam o pobedi“, ispričao je on za naš portal.

Kada je reč o njegovoj pesmi „Greh“, čiji su autori Ahmed Hajdarović (Rep Gorila) i Jovan Živadinović, odnosno Džipsi, on je za Nova.rs imao samo kratak komentar.

„Ne bih otkrivao ništa o pesmi, ali Srbija treba da očekuje pravu pop kulturu na sceni kakvu zaslužuje“, zaključio je on za naš portal.

Važno je napomenuti i da je Džipsi takođe nominovan za najbolju urban pop numeru na predstojećoj dodeli MAC nagrada, i to za svoju pesmu „Finibrid“.

BONUS VIDEO: Žmaher i Filari – Na Evroviziji je sve dozvoljeno