in

Drugi veliki povratak Filipa Žmahera među Srbe

Drugi veliki povratak Filipa Žmahera među Srbe

Filip Žmaher važio je za veoma popularnog pevača u regionu devedesetih godina. Davne 1998. objavio je album “Beskonačno”, nakon koga ga je put poslovno i privatno odveo u Ukrajinu, gde je živeo sa porodicom i gradio uspešnu karijeru. Sada pravi svoj veliki muzički povratak na takmičenju za Pesmu za Evroviziju ’23.

Kao jedan od 32 autora koji će se predstavljati na takmičenju za Pesmu za Evroviziju, nalazi se i Žmaher.

On će nastupati sa numerom „Čujemo se sutra“, čiji su autori Boban Janković, Filip Tančić, Aleksandar Mastelica.

Posle 20 godina karijere na prostorima bivšeg SSSR-a, jedan od naših najboljih rok vokala vratio se na ovdašnju scenu učešćem na „Beogradskom proleću“  prošle godine.  Pobednik „Slovenskog bazara“ pevao je na Crvenom trgu u Moskvi pred milion ljudi, ali se s jednakom radošću seća i nastupa u beogradskim klubovima zbog posebne atmosfere i emocija.

Njegova karijera, iako sa prekidima, traje duže od 30 godina.

Ko je Filip Žmaher?

Bio je velika zvezda, a bez njega nije mogao da se zamisli nijedan festival. Bio je prisutan na svim značajnim manifestacijama i uzimao prve nagrade – Mesam, Beogradsko proleće, Budvanski festival, Sunčane skale u Herceg-Novom. Svoj najveći trijumf on smatra u to vreme Gran-Pri na „Slovenskom Bazaru“ u Belorusiji. Objavio je još tada album za PGP „Beskonačno“, davne 1998. godine, a onda ga je put poslovno i privatno odveo u Ukrajinu, gde je gradio veoma uspešnu karijeru.

Ženski svet je jurio za njim, a on je ostajao pomalo na distanci, iako mu je pažnja lepšeg pola uvek prijala i imponovala. Filip je u Ukrajini upoznao ženu svog života, Ukrajinku Anasatsiju, sa kojom je dobio ćerku Lanu.

Porodica se kasnije vratila u Srbiju.

BONUS VIDEO: Zagrljaj novinarke iz Ukrajine sa pobednicima Evrovizije