in

DOTUKLA GA JE ĆERKINA SMRT!ZVALI SU GA GVOZDENI I MISLILI SU DA JE NEPOKOLEBLJIV:JEZIVI događaj ubio ga je u pojam!

Majk Tajson, Foto: Profimedia

Dok je bio na vrhuncu karijere, niko nije verovao da išta može pokolebati čuvenog boksera Majka Tajsona. Legendarni sportista bio je poznat i pod nadimkom Gvozdeni Majk, a u ringu mu ništa nije predstavljalo problem. Ono što ga je potpuno skrhalo bilo je potpuno izvan njegove kontrole, a to je smrt njegove četvorogodišnje ćerke Egzodus. I dan-danas se na pomen njenog imena rasplače.

Majk je tog kobnog dana, 2009. godine, bio na putu u Las Vegasu, dok je ostatak njegove porodice bio kod kuće u Arizoni. Egzodus i Migel Tajson igrali su se po kući dok je njihova majka čistila. Dok je devojčica bila u igraonici, oko vrata joj se nekako zakačio kabel koji je bio pričvršćen za traku za trčanje.

U jednom trenutku je majka rekla Migelu da ide da vidi šta devojčica radi, a upravo on je pronašao njeno beživotno telo. Majka je raspetljala kabel, pozvala hitnu pomoć i ćerkici dala veštačko disanje, ali već je bilo prekasno. Do trenutka kada je Majk doputovao nazad kući, Egzodus je preminula u bolnici od posledica povreda.

Tajson je kasnije priznao da nije znao da se nosi sa smrću ćerke, a u iskrenom intervjuu ispričao je i kako je na sve reagovao. Ispričao je kako mu je prvi instinkt bio da zgrabi pištolj i potpuno podivlja, ali je uspeo da se smiri. Kada je ugledao telo svoje ćerke, preplavili su ga šok i tuga, a rekao je kako taj osećaj ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju.

Dao je nekoliko intervjua nakon ćerkine smrti, ali nijedan nije mogao da izdrži do kraja jer bi se rasplakao, te nije mogao ni da govori. Rekao je kako se od njene smrti nikada neće oporaviti. Nakon Egzodusine smrti Majk je dobio još dvoje dece, ćerku Milan i sina Maroka. Osim njih iz pređašnjih veza i brakova ima Majkija Lornu, Migela, Rajnu i Amira.

(Espreso)