in

Danas izlazi spisak takmičara za Pesmu za Evroviziju ’23: Ovo su mogući učesnici

Danas izlazi spisak takmičara za Pesmu za Evroviziju ’23: Ovo su mogući učesnici

Javni servis Srbije će danas objaviti listu učesnika koji će se takmičiti na festivalu “Pesma za Evroviziju ’23”.

Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS, otkrila je ranije u emisiji „Šarenica“ da će se takmičenje odigrati 1, 2. i 4. marta.

Evrovizija će ove godine biti održana u Liverpulu, Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine u Torinu pobedu odneo ukrajinski bend „Kalush Orchestra“ sa pesmom „Stefanija“. Takmičenje ne može biti održano u Ukrajini zbog ruske agresije na tu zemlju, ali je umesto toga Velika Britanija, kao drugoplasirana zemlja u finalu preuzela na sebe organizovanje Evrovizije ove godine.

I dok je „Beovizija“ svoje dugogodišnje ime promenila u „PZE“ i imala ogroman odziv prošle godine, takmičenje će biti održano i sada. Svi sa nestrpljenjem čekaju da vide nove, mlade umetnike, ali i neke već dobro poznate zvezde, koje će učestvovati na festivalu.

Puno se priča o tome ko se može naći na listi izvođača.

Od ranije je poznato da je pevač Savo Perović predao svoju numeru na konkurs. Pesmu mu je pisala poznata reperka Ivana Rašić, Sajsi MC.

Govorilo se i o tome da bi novi, mladi bend „Klon“ mogao da učestvuje na takmičenju. Mnogo se priča o dvojcu – Buč Kesidiju, momcima koji su vratili pop / rok n rol na velika vrata muzičkog neba Srbije.

Pevač Luke Black je takođe objavio ranije na Tviteru da je konkurisao za takmičenje „PZE ’23“.

Fanovi Evrovizije u Srbiji već uveliko spekulišu o tome ko će sve biti na listi izvođača.

Prošle godine su među glavnim favoritima na takmičenju za Pesmu za Evroviziju bili Sara Jo sa pesmom „Muškarčina“ i Konstrakta sa pesmom „In Corpore Sano“. Konstrakta je odnela ubedljivu pobedu, a potom zauzela visoko peto mesto u finalu Evrovizije u Italiji.

BONUS VIDEO: 24 minuta – Gošća Ana Đurić Konstrakta