in

DA LI OVO OTKRIVA PRAVI ODNOS KOJI SU IMALI OLJA I ĐORĐE BALAŠEVIĆ?! Isplivala neoboriva saznanja!

Jedna od najromantičnijih ljubavnih priča na našim prostorima, priča Đoleta i Olje Balašević, završila se potpuno neočekivano i prerano, 19. februara prošle godine.

Početak je bio neobičan, a sve što je zatim usledilo bilo je sve posebnije, a da će među njima, prećutno, biti rođena vanredna ljubav svedoči i fotografija sa venčanja, koje se odigralo 1981. godine.

“Ja vas kanda znam sa Štranda” glasi stih jedne Đoletove pesme, koji apostrofira slučajni susret sa Oliverom, koji se dogodio 1979. godine. U njegov život ušla je “lakonoga” i više ništa nije moglo biti isto.

– Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o Bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, sa ogromnom ambicijom. Pre Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put video, pomislio sam da želim da se oženim i imam svoju porodicu – ispričao je jednom prilikom za Story Đole.

Sa ženom svog života 1980. godine dobio je ćerku Jovanu, a već naredne godine odlučio je da je oženi. Na venčanje je došao u patikama, ležerno odeven, kako bi u brak ušao baš onako kako ju je i voleo, jednostavno, lako i istinski.

Sa njihovog skromnog venčanja, kome je prisustvovao mali broj zvanica, ostala je jedna fotografija, koja svedoči o vanserijskoj ljubavi, koja je nadživela i samog pesnika.

– Otišao sam bez nje kao momak na more te godine, nisam znao da ću se vratiti s potpuno drukčijim pogledom na život. Patio sam za ovom lisicom jer je nisam mogao naći, a onda sam pronašao veslački klub. Ona se javila pa sam je pitao – dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš? – otkrio je Đole kako ju je zaprosio.

Najveći omaž ljubavi prema Oliveri ostavio je 2001. godine albumom “Dnevnik starog momka”, koji sadrži 12 pesama od kojih svaka nosim naziv po jednom ženskom imenu. Kada se pročitaju početna slova tih imena dobija se jedan akrostih “Olja je najbolja!”.

foto: ATA IMAGES

Bonus video:

Znate li šta je pogruženj: Aleksa Balašević u poseti manastiru, setio se oca i poslao važnu poruku

00:14

Znate li šta je pogruženj: Aleksa Balašević u poseti manastiru, setio se oca i poslao važnu poruku

(Espreso)