in

Ana Ivanović otkrila kako vaspitava decu bez ekrana

Ana Ivanović otkrila kako vaspitava decu bez ekrana

Rešila je da ograniči vreme na internetu svojoj deci.

Modna i sportska ikona Ana Ivanović nedavno je objavila da čeka treće dete. Ona sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, nekadašnjim fudbalerom, ima Leona i Luku.

„Dobro se osećam, mnogo smo srećni, nadali smo se ovom i dugo smo krili, sada smo objavili“, kaže Ana Ivanović koja je gostovala u Novom danu na N1.

Ona je inače počela da se bavi biznisom – odnedavno ima svoju kozmetičku liniju.

„Od svoje pete godine se bavim tenisom i navikla sam da radim. Sa decom ima dosta posla i obaveza, ali vollim da imam nešto svoje i san mi je bio da pokrenem kozmetičku liniju i za sada ide sve dobro… Uporedo balansiram“, rekla je.

Kako kaže, kroz karijeru i u životu se rukovodi time da želi da radi nešto što 100 odsto prezentuje nju.

„Dok sam igrala, uvek sam želela da koristim nešto organsko, to je i moj stil života, a imala sam problema da nađem proizvode koji su ispunjavali moja očekivanja“, dodala je.

Upitana da li je imala neku dilemu ili strahove kada je ušla na ovo polje, kaže da jeste i da je to novi korak za nju, naročito što ima visoke standarde po pitanju kozmetike.

„Sigurno da pomaže iskustvo iz sporta i naporan rad. Ali ovo je nešto novo. Puno sam naučila o sastojcima, o nezi kože“, dodaje.

Na pitanje šta je najlepše kad se čovek upusti u nešto novo, Ana Ivanović kaže – to što učimo nove stvari.

„Izlazimo iz sigurnog kruga. Izvan tog kruga postoje lepe stvari koje učimo. Ja volim da testiram sebe i da se stavljam u nove situacije i to je nešto što i deci pokušavam da prenesem – da im je komforno i van komforne zone“, navodi Ana.

Inače, ona je sa svojim suprugom odlučila da ograničili vreme na internetu svojoj deci.

„U krugu svoje porodice televizor je bio isključen, da pričamo dok ručamo… Limitiramo i naše vreme na telefonu kad smo sa njima, Ipad nemamo. Važna nam je komunikacija sa decom – da ih čujemo i razumemo“, navodi.

Kako ističe, tako nešto je teže roditeljima jer treba više mašte i aktivnosti.

„Mi organizujemo dan dinamično, dosta provodimo napolju… Oni vole da čitaju, crtaju, igraju se autićima… Oni, iskreno, i ne traže jer ne znaju za to“.

BONUS VIDEO: Jelena Đoković: Šta me je privuklo konceptu svesnog roditeljstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram