in

Savršena FRIZURA za TANKU kosu: Daje joj VOLUMEN koji neće pasti, a veliki je TREND ove sezone i žene ga obožavaju

I ove sezone najpopularniji trendovi kose koje smo zavoleli u prethodnoj godini, su super popularni a među njima i bixie.

Bixie frizura nastala je kao hibrid dva dobro poznata klasika – boba i pixie frizure, obeležio je razdoblje devedesetih godina, a čini se da će u njenom znaku biti i jesen i zima 2022/2023. ali u mnogo boljoj i sofisticiranijoj verziji.

 

 

Frizeri bixie opisuju kao čupavi, shaggy bob, samo u kraćoj verziji, koji u kosi stvara slojevitost, volumen i teksturu.

Ono što karakteriše ovu modernu frizuru je pomalo spontan, neuredan stil, a jednostavna je za održavanje.

 

 

Setite se samo nekih frizura iz devedesetih godina prošlog veka koje su nosile zvezde poput Meg Rajan, Kameron Dijaz, Hale Beri, Dru Barimor, a danas i Ledi Gaga…Njihove frizure nisu bile toliko kratke da bi se opisale kao pixie, a istovremeno nedovoljno duge da bi se smatrale bob frizurom.

Šarmantna frizura zatim je pala u zaborav, čak su dobile i negativan prizvuk, ali slavne dame ponovo vraćaju originalan bixie, ali u mnogo boljem izdanju.

 

 

Prednost ove frizure je ta što je odlična za talasaste, ali i ravnije kose, kao i lica kojima dobro pristaju šiške. Frizeri kažu da kandidati za bixie nisu osobe s jako gustom ili jako čvrstom kosom, već osobe koje imaju nešto mekšu i tanku kosu jer daje kosi volumen.

Ipak, kako biste bili sigurni da ćete dobiti ono što želite, najbolje je pre šišanja frizeru pokazati fotografiju, a inspiraciju pronađite u nastavku.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO