in

Poznata manekenka Žizel Bundšen pokazuje kako se oslobađa STRESA: Ovo su vežbe koje svakodnevno možete da primenjujete

Poznata manekenka Žizel Bundšen pokazuje kako se oslobađa STRESA: Ovo su vežbe koje svakodnevno možete da primenjujete

 

Poznata manekenka Žizel Bundšen (40) neguje princip prirodne lepote, ali i tehnike za duhovni razvoj, mir i život bez stresa.

Osim što je manekenka, Žizel Bundšen je i aktivistkinja koja se bavi humanitarnim radom, a li motiviše i svoje pratioce da se hrane zdravo, vežbaju jogu, meditiraju i borave u prirodi.

Njena ishrana je veganska, bazira se isključivo na biljnoj hrani, a kako ističe, meditacija je potpuno promenila njen život na bolje.

Manekenka je nedavno objavila fotografiju na društvenoj mreži Instagram na kojoj stoji u joga pozi drvo (Vrkšasana) i napisala: “Želim vam svima sjajnu energiju, punu mira, ljubavi i pozitivne energije.”

Dobrobiti ove joga poze: jača butine, kičmu i skočne zgobove, isteže unutrašnje mišiće butine, grudi i ramena, poboljšava ravnotežu, vraća energetski balans, umiruje išijas, podstiče koncentraciju i razvija mentalnu ravnotežu.

Druga joga poza koju manekenka Žizel Bundšen često praktikuje na svojim objavama na druptvenim mrežama jeste Položaj plesača (Natarajasana).

Dobrobiti joga asane Plesač: isteže ceo prednji deo torza i ramena, intenzivno isteže mišiće stomaka, butine, isteže zadnju ložu noge na koju smo oslonjeni, utiče na jačanje celog tela, ravnotežu i koncentraciju.

BONUS VIDEO