in

Lekari otkrili šta NE TREBA da radite ako vam OPADA KOSA

Lekari otkrili šta NE TREBA da radite ako vam OPADA KOSA

Kako prenose vesti-online.com, jedan stručnjak za kožu otkrio je da to zapravo može da našteti vašem zdravlju i u stvari, trebali biste da spustite ručku na hladniji položaj. Lekari su istakli četiri načina na koja vruća voda može da bude loša po vaše zdravlje. Prema rečima stručnjaka, vruća voda može da ošteti vašu kožu i pogorša akne.

”Vruća voda uklanja s kože prirodna ulja i zdrave bakterije”, rekao je ranije za Foks Njuz Jen Reis, osnivač “Skin laundrya”.

Abas Kanani, farmaceut u “Chemist Clicku”, rekao je: “Predugo tuširanje (posebno pod vrućim tušem)skida sa kože prirodna ulja, uzrokujući da postane suva”. Da biste održali hidrataciju kože nakon tuširanja, koristite kremu na vodenoj bazi.

Sem Cinkir, izvršni direktor “Este Medical Group” je ranije rekla: “Vruća voda usporava protok krvi i vašem vlasištu je potrebna dobra cirkulacija kako bi podstakla zdrav rast kose.” Tuširanje toplom vodom takođe može da učini vašu kosu lomljivom ili podložnijom lomljenju, što zauzvrat dovodi do gubitka kose. To je, kako je rekla, zato što kada imate toplu vodu na temenu, ona otvara pore, čineći koren vaše kose slabijim, omogućavajući joj da lakše nestane.

Koliko god da su topli tuševi lepi, oni mogu da pogoršaju postojeće zdravstveno stanje. “Više temperature olakšavaju isušivanje kože i pogoršavaju stanja poput ekcema”, rekao je Adam Fridman, MD za Healthline.

BONUS VIDEO