in

Znate li onu rečenicu – NE, MI SMO SAMO DRUGOVI? Nećete VEROVATI, ali ona vodi DIREKTNO u

Istraživanje je pokazalo da je njima zajednički odnos bio na prvom mestu prioriteta i neizmerno su se poštovali, Foto: Profimedia

Da li ste se nekada zapitali šta je to što bračne parove čini srećnim?

Da li je to sama institucija braka?

Ili ljubav zauvek o kojoj svi maštaju?

Američko istraživanje je pokazalo da su supružnici čija je ljubav utemeljena na prijateljstvu bili zadovoljniji brakom.

Mnoga istraživanja potvrđuju činjenicu da brak između najboljih prijatelja često donosi blagodet. Ljudi koji svoje supružnike ujedno smatraju i najboljim prijateljima zadovoljniji su svojim brakom.

Istraživanje je pokazalo da je njima zajednički odnos bio na prvom mestu prioriteta i neizmerno su se poštovali.

Istraživači su pitali parove, koji su u srećnom braku više od 15 godina, koja je glavna tajna uspeha i dugovečnosti njihove veze, a najčešći odgovor je bio da im je partner ujedno i najbolji prijatelj. Drugi najčešći odgovor je bio taj da im se supružnik sviđa kao osoba, što je još jedan ključni aspekt ljubavi zasnovane na prijateljstvu.

Prijatelji su važni za sreću, ali uspostavljanje dubokog i trajnog prijateljstva sa partnerom, ne samo da omogućuje najveću radost i sreću, već podstiče emocionalno, fizičko i psihološko zdravlje.

Ljubav koja se temelji na prijateljstvu, osjećaju naklonosti i zajedničkim interesima mnogo više zadovoljava partnere nego ljubav koja se temelji na strasti.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Brightside.me)