in

Znate li koja je prelepa stara srpska reč za orgazam

Skoro da je sasvim zaboravljena

Čini se na prvi pogled da za orgazam imamo već sasvim dovoljno reči, među kojima su vrhunac, seksualni klimaks… Ali s druge strane, kao da nikad nije previše opisa tog trenutka zadovoljstva koji se ne može uporediti skoro ni sa čim, onog osećaja u kom emocije i suptilni doživljaji buknu kao vatromet.

Zanimljivo je ipak da za to iskustvo kad nas sve brige makar na par trenutaka ostave postoji i stara srpska reč. Međutim, ona je skoro sasvim skrajnuta.

Jer kad ste poslednji put čuli nekog da kaže – bože, kakav sam slačak imao sinoć? Ili da naiđete na novinski naslov, recimo, „Poze koje obećavaju intenzivan slačak“…

Ova reč bi možda sasvim potonula u zaborav da je čuveni Dobrica Erić nije pomenuo u jednoj emisiji i tako mnogima otvorio oči.

momak i devojka

Priča kaže da slačak korene vuče od biljke slačica budući da upućuje na nešto lepo i slatko, a orgazam svakako po pravilu jeste najslađi trenutak.

Jedina caka je što sa ovim spoznanjem treba pažljivo među čaršavima – pazite kad i kako je pominjete partneru da slučajno ne shvati pogrešno.

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

***

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi