in

Zabranama nema kraja, ovo je NEVIĐENO

Ilustracija, Foto: Profimedia

Psiholozi, terapeuti i stručnjaci za odnose i veze često upozoravaju na takozvane ‘toksične ljubavne veze’ u kojima je jedan partner izrazito dominantan i na neki način, fizički, psihički ili verbalno, maltretira drugog.

Nakon što je nedavno i na TikToku pokrenuta rasprava o toksičnim odnosima, jedna je devojka pokazala i kako takav odnos izgleda u praksi. Objavila je naime snimku zaslona mobitela na kojoj se vidi popis ‘pravila ponašanja’ koji joj je bivši dečko napisao pre nego je otišla studirati u drugi grad.

U videu s naslovom ‘Da se barem šalim…’ Tiktokerka je pročitala svih 11 pravila u kojima između ostalog stoji i da svaki njen outfit moraju odobriti on ili njegova mama, te da svaku veče mora biti kući pre 21 h…

Njen je video u dva dana pogledan neverovatnih 2.7 miliona puta, a u njemu kaže i da nikada nije smela isključiti svoju lokaciju na mobitelu; tako da on u svakom trenu zna gde je; te da se morala držati podalje od svih muškaraca i uvek nositi prsten koji joj je dao. Isto tako, nakon što naveče dođe kući trebala ga je i nazvati preko FaceTime-a, jer nije bilo dovoljno da mu kaže da je doma i sama, već je on to morao sam i videti. Zabranjena joj je bilo i nošenje uske odeće, a pratiocima je naglasila da je takvo ponašanje zlostavljanje i da nikad sebe kao ona ne uvere u suprotno.

– To je emotivno zlostavljanje, a ako ste u sličnoj vezi ili proživljavate bilo koji oblik nasilja, postoje mnoga mesta na kojima možete potražiti pomoć – poručila je. – Ovo je strašno, drago mi je što si uspela shvatiti da nije normalno i izaći iz toga – napisala joj je jedna žena u komentarima u kojima su mnoge devojke ispričale i vlastita, više ili manje strašna iskustva iz takvih toksičnih veza.

(Espreso/ Večernji)