in

Više se neće RASPADATI, domaćice OVO ZAPAMTITE

Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

Krompiri su jedna od najfleksibilnijih namirnica s kojima svakodnevno raspolažemo. Mogu da se peku prže, da se napravi i krompir pire, ali i da se doda raznim supama i gulašima.

Ipak da biste uživali u ukusnom jelu, važno je odabrati pravi krompir za pravo jelo i termičku obradu. Većina krompira može da se podeli na dve kategorije – one brašnaste i voštane.

Pire, Krompir pire
foto: ProfimediaDa biste dobili optimalno kuvani i plod za pripremu salate od krompira korisno je dodati i malo – sirćeta. Magazin Home Cook World tvrdi da u krompire koje planirate da kuvate i oko 30 minuta dodate malo sirćeta u provrelu vodu oko 13. minuta kuvanja.

Dodavanje sirćeta u provrelu vodu će stvoriti tanku koricu na spoljašnjem loju krompira. Ova kora pomoći će krompiru da zadrži svoj oblik, da se ne raspadne i ne postane kašast.

Krompir salata
foto: Printscreen/Youtube/Lily’s kitchen. How to cook well.Važno je pripomenuti da ne postoji posebna vrsta sirćeta koja je bolja u ovome zadatku od drugih. Možete se poslužiti običnim, jabukovim ili vinskim sirćetom potpuno je svejedno.

(Espreso / Punkufer.hr / Magazin Home Cook World)