in

Veliki su KREATIVCI, a POSEBNO ih odlikuje 1 karakteristika!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Istraživanja su pokazala da godišnje doba tokom kojeg je beba rođena i te kako utiče na njenu ličnost. Datum rođenja i lične karakteristike su usko povezani, a bebe rođene na proleće izdvajaju se po zanimljivim osobinama.

Bebe rođene na proleće imaju posebne karakteristike ličnosti, a neke karakteristike se tiču čak i zdravlja!

1. Manje alergija

Genetičari iz Velike Britanije proučavali su DNK markere kod dece rođene u različitim godišnjim dobima kako bi došli do zaključka da li postoji veza između datuma rođenja i alergija. Otkrili su povećani rizik od alergija, polenske groznice, astme i ekcema kod dece rođene u jesen, a najmani rizik za bebe rođene u proleće.

2. Optimizam od rođenja

Jedna veoma lepa stvar o uticaju godišnjeg doba na narav je svakako ova. Sunčani dani posle duge zime imaju odličan uticaj na raspoloženje. Prolećne bebe mogu biti, čak, i preterano pozitivne. Osobe rođene u proleće, uvek prvo traže ono najpozitivnije u svemu.

3. Budući lideri

Nekoliko istraživanja potvrdilo je da oni rođeni u martu i aprilu imaju dosta veće šanse da postanu vođe, a ono što je zanimljivo, deca rođena u junu i julu za to imaju najmanje šanse.

4. Manja verovatnoća mentalnih oboljenja

Ne samo da su prolećne bebe srećnije, već je i manje moguće da će razviti neke psihičke probleme u budućnosti. Iako to ne znači da nikada neće imati psihičkih problema, šanse su značajno manje. S druge strane, zimske bebe imaju najveće šanse za psihičke poremećaje.

5. Kreativci

Izgleda da su bebe rođene u proleće jako kreativne. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Konektikat, otkrilo je da postoji veća kreativnost kod beba rođenih u martu, ali i kod onih rođenih u decembru, januaru i februaru. Dakle bebe rođene na samom početku proleća imaju potencijala da budu vrlo maštovite i kreativne!

Bonus video:

UJUTRU UŽIVAJTE U SUNCU, JER POSLE PODNE SLEDI NAGLI PREOKRET! Srbiju očekuju pljuskovi, a evo kolika će temperatura biti

00:52

UJUTRU UŽIVAJTE U SUNCU, JER POSLE PODNE SLEDI NAGLI PREOKRET! Srbiju očekuju pljuskovi, a evo kolika će temperatura biti

(Espreso/Magazin Novosti)