in

UZ POMOĆ OVIH TRIKOVA, MANJE ĆETE SE ZNOJITI! Prosto je, a treba vam samo VOLJA

Ovi saveti će vam pomoći da se vaš znoj slabije oseti.

Kada je u pitanju miris znoja, pomaže i vežbanje.

Naime, dok vežbate znojite se više, ali kad prestanete, ono je manje naglašeno zbog pojačanog lučenja endorfina – hormona sreće koji snižava kortizol, hormon stresa.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće pomaže u sužavanju pora na koži, time i u kontroli znojenja. Osim toga, jabukovo sirće je dobro za ubijanje bakterija koje zapravo prouzrokuju neugodan miris znoja.

Pijte dovoljno vode

Dehidracija može dovesti do pojačanog znojenja. Zato pripazite da dnevno unesete dovoljno vode u organizam.

Potrebe za vodom zavise o količini unesene hrane i telesne mase, dobi i telesne aktivnosti. Ovo je primer koliko vode treba dnevno da pijete:

Osoba koja ima 50 kilograma, treba dnevno da pije 1,5 L (0,3 dl vode x 75 kg) vode, a osoba koja ima 75 treba dnevno da pije 2,25 L (0,3 dl vode x 75 kg) vode.

Izbegavajte ljutu hranu

Poznato je da feferoni i druga ljuta hrana izazivaju znojenje, pa ako ne želite da se taj znoj oseti – jedite manje ljutog. Ipak, ne zaboravite kako postoje istraživanja da je ljuta hrana odlična za zdravlje, zato jer je bioaktivni sastojak ljutih začina – kapsaicin.

On je taj koji daje dobar rezultat kada je zdravlje u pitanju, a nalazi se u čiliju, feferonima i ljutim papričicama.

Nosite pamučnu odeću

Izbjegavajte sintetiku i loš materijal majica. Nosite lepršavu, pamučnu odeću. Svakako izbegavajte komade odeće koji su od veštačkih materijala, jer takva odeća uglavnom ne propušta vazduh pa tako izaziva dodatno znojenje, a time i neugodan miris.

Vežbajte redovno

Dok vežbate više se znojite, ali ako redovno vežbate, miris znoja će se znatno regulisati. To rezultira boljim raspoloženjem i umanjuje neželjene nuspojave koje dolaze s nervozom, npr. pojačano znojenje i neugodan miris.

(Espreso/Najžena)