in

U pitanju je ova veoma prosta VEŽBA!

Mozak ima ograničene kapacitete, što znači da se može fokusirati samo na određeni broj stvari istovremeno, Foto: Profimedia

Sasvim je normalno da vidite svog partnera u novom svetlu što se  “mesec” približava, možda ćete se čak i fokusirati na nekoliko iritantnih navika koje niste ranije primetili i to je moguće.

Ali, ako počnete da se pitate šta vam je značajno kod drugih, psiholog Dženis Vilhauer, smatra da treba da razmislite o tome na šta ste se zapravo fokusirali.

Ono što mnogi ljudi ne shvataju je da ono što oni vide ima veze sa onim što gledaju, a šta god da gledaju, počinje da postaje sve veće u njihovom umu – kaže Dženis.

Mozak ima ograničene kapacitete, što znači da se može fokusirati samo na određeni broj stvari istovremeno.

Kada se mozak zauzme za nešto, počinjete da gubite svesnost o tome šta se još događa oko vas.

Kada obratite pažnju na negativne stvari, one sprečavaju vašu sposobnost da vidite pozitivne stvari i obrnuto – objašnjava ona.

Što više počnete da pazite na stvari koje volite u vašem partneru tokom vremena, to ćete više početi da vidite onu osobu na koju ste prvi put padali, primetićete manje stvari koje vas sada uznemiravaju.

Ona preporučuje sledeću strategiju: “Preusmerite vašu pažnju i ponovo zapalite plamen u vašoj vezi.”

Uzmite olovku i papir i vizualizujte svog partnera od početka od kada su počela da se razvijaju snažna osećanja. Zapišite detalje o tome kako ste se tada osećali.

Pre nego što odete u krevet, dodajte tri stvari na listu o tome šta vam se danas sviđa kod vašeg partnera.

Svakog jutra pročitajte spisak pre nego što izađete iz kreveta i dodajte tri nove stvari koje volite kod vašeg partnera.

Uradite to svaki dan narednih 30 dana.

Bonus video:

14:25

Espreso Interjvu: Ana Grozdanović

Espreso Interjvu: Ana Grozdanović

(Espreso/Magazin Novosti)