in

Sve je išlo dobro, a onda se desio FIJASKO!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Mladi britanski par se suočio sa neočekivanim problemom kada se njihovo prvo vođenje ljubavi pretvorilo u pravi fijasko.

– Ja imam 19, a moj dečko 20 godina. Dogovorili smo se da zajedno izgubimo nevinost i želeli smo da naše prvo seksualno iskustvo bude nešto specijalno – priča devojka i nastavlja:

– Sve smo isplanirali i veliki događaj je trebalo da se dogodi za moj rođendan. Danima nismo mogli da spavamo od uzbuđenja.

– Međutim, sve je brzo propalo. Iako sam gola ležala pored njega, on nikako nije mogao da postigne erekciju. Preuzela sam inicijativu i pokušala sam sa oralnim odnosom, kao i sa ručnim seksom, ali ništa nije vredelo – priznaje ona.

– Mi smo suprotnosti u mnogim stvarima, ja sam ekstrovertna, on je introvertan… Pa se pitam da u tome ne leži problem. On je najdivnije biće koje znam. Očajna sam jer ne znam kako da pokrenem naš ljubavni život – pita se Engleskinja.

Odgovor terapeuta: Ovo nema veze sa vašim ličnostima već sa klasičnom anksioznošću koju donosi planiranje prvog puta.

Fokusirajte se na predigru, umesto da odmah počinjete sa klasičnim vođenjem ljubavi sa penetracijom. Sačekajte trenutak kada ćete oboje biti spremni.

Bitno je i da naučite kako vaše telo reaguje na različite stimulacije, to će vam pomoći da se zajedno osećate mnogo opuštenije.

(Espreso)