in

STRAVIČNE VESTI, UMRO VODITELJ!

Voditelj, Foto: Printscreen/Youtube/Nyhetsmorgon

Napustio nas je još jedan veliki čovek.

Ostaće upamćen po mnogo čemu.

Porodica i prijatelji se opraštaju od njega.

Sven Melander, poznat kao novinar, glumac i televizijska ličnost, preminuo je nakon duge bolesti. To potvrđuje njegova porodica.

„Zahvalni smo za svu podršku i brigu koju smo ukazali i njemu i nama za ovo vreme. „Mi smo srećni i ponosni na utiske koje je ostavio u životima mnogih ljudi. Već nam nedostaje i želimo u miru da ga oplakujemo”, rekao je njegov sin Viktor Melander u izjavi.

Kao mladić bio je perspektivan hokejaš i igrao je zajedno sa, između ostalih, Rojem Andersonom i Stafanom Taperom, koji su kasnije postali uspešni fudbaleri Malmea FF.

Svena Melandera je umesto toga privuklo novinarstvo i sam se obrazovao kada su 60-te skliznule u 70-te na Školi novinarstva u Geteborgu. Družio se, između ostalih, sa umetnikom Bjornom Afzelijusom, bend „Lil Mats” je imao zajedno, a Melander je postao deo političkog levog talasa u koji su se uključili mnogi vršnjaci.

Melander je ubrzo dobio stalni posao u Aftonbladetu, pa je napustio svoj voljeni Malme u Stokholm i radio kao reporter za novine nekoliko godina pre nego što je postao SVT, zabavni program i glumačka karijera.

Voditelj
foto: Printscreen/Youtube/Nyhetsmorgon

Proboj je usledio ulogom Bere u filmu Lasea Oberga „Sallskapsresan”. Ali popularan – to je bio Sven Melander preko TV ekrana.

Program je bio mešavina skečeva, intervjua i gostujućih svetskih zvezda.

Posle nekoliko godina na čelu redakcije za zabavu Kanala 1, Sven Melander se postepeno udaljavao od televizije i sve više se posvećivao scenskoj zabavi, posebno farsama u privatnim pozorištima u Malmeu, Helsingborgu i Stokholmu. Voleo je klasični britanski humor i imao je osećaj i za tekst i za tajming.

Novinar se poslednjih godina sve više uključuje u javnu debatu, uglavnom putem video objava na svojoj Fejsbuk stranici.

Takođe je na video snimku na svojoj Fejsbuk stranici Sven Melander 19. marta 2018. rekao da ima rak.

– Bez obzira koliko vam je vremena ostalo, što većina ljudi zapravo i ne zna, živite bogat život. Ipak, pokušajte da živite kao i obično.

Porodica u mejlu piše da je Sven Melander zaspao mirno i tiho okružen svojom voljenom osobom. Navršio je 74 godine.

(Espreso)