in

SMRTONOSNA INFEKCIJA POČELA JE SITNIM TAČKAMA! Ličilo je na ujede komaraca, a onda se desilo NAJGORE (VIDEO)

Infekcija, Foto: TikTok/kiaya_xo24

Zapanjena devojka je dokumentovala kako se smrtonosna infekcija širila njenim telom.

@kiaya_xo24 If you feel like something isn’t right with your body, please get checked I was back and forth from a n e all week and was fobbed for days. Until a red rash started, then started going blue, cold feet & hands, shakes, severe body aches, fluid in the body and head aches, temp off 38+ I was lucky this time. I’m forever grateful 🥺 #kidneyinfection #sepsisawareness #fyp ♬ Water Under the Bridge – Adele

Žena koja je na TikTok-u poznata kao Kiayia, podelila je svoju šokantnu priču sa pratiocima, upozoravajući ih da nikako ne ignorišu znake koji ukazuju da nešto nije u redu sa njihovim zdravljem.

Počelo je kao “bezazlene” tačkice, ali koje su se brzo proširile preko svih udova i torza i pre nego što je shvatila šta se dešava, ispostavilo se da je u pitanju sepsa.

Kada su joj se pojavile tačke, probala je da ih ublaži kremama, nakon toga joj je koža postala crvena i upaljena, a kako kaže “celo telo joj je gorelo iznutra”.

– Počela sam da plavim i postajem ljubičasta svuda po telu, kako je infekcija bivala sve jača – rekla je Kiayia.

Njene usne i jezik su počeli da otiču, što je takođe dokumentovala stravičnim fotografijama.

– Molim vas idite na preglede. Nikada ne znate šta vam se dešava unutra – uputila je apel.

Sepsa je životno ugrožavajući odgovor na infekciju – dešava se kada vaš imuni sistem preterano reaguje na infekciju i počinje da oštećuje tkivo i organe.

To je najčešći uzrok smrti širom sveta, češći i od raka creva, dojki i prostate zajedno.

Simptomi sepse uključuju:

slabost

gubitak apetita

groznicu i temperaturu

žeđ

teškoće pri disanju ili ubrzano disanje

ubrzane otkucaje srca

nizak krvni pritisak

nizak izlaz urina

Ukoliko neko ima pomenute simptome, a prolazi(o) je kroz infekcije poput upale pluća, abdominalne infekcije, urinarne infekcije ili neke rane, najverovatnije se radi o sepsi i potrebno je otići što pre kod lekara.

(Espreso/Informer)