in

Samsung omogućio korisnicima da sami popravljaju svoje uređaje

Samsung se udružuje sa iFixit-om i pokreće program samostalne popravke za Galaxy uređaje. Program će započeti ovog leta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Još uvek nema previše informacija o programu, ali se zna da će korisnicima biti omogućena samostalna zamena stakla napred i pozadi, ulaza za punjenje i ekrana.

Samsungov program samopopravke će u početku pokrivati samo neke uređaje poput Galaxy S20, Galaxy S21 i Galaxy S22, zajedno sa tabletom Galaxy Tab S7+, a kasnije će se program širiti i na ostale uređaje.

Kompanija će nadalje uložiti još sredstava i napora da pokrije što više uređaja i kategorija popravke, dok neispravne delove možete poslati Samsungu na reciklažu.

Kompanija ovaj potez objašnjava kao „pogodnost“ i stvar koja će omogućiti bolju održivost, objašnjavajući kako samostalnom popravkom hardvera se stvara manje e-otpada. Međutim, analitičari smatraju da se radi o prilagođavanju „Right to repair“ pokretu u Americi.

Samsung hoće da pokaže da je, kako javlja Engadget, već spreman za „uradi sam“ popravke pre nego što ih regulatori na to primoraju.

(Espreso/NovaS)