in

Poučan tekst za sve žene koje se dvoume da li oprostiti muškarcu

Ponekad nam nije lako nekome oprostiti, zapravo može biti veoma teško naročito ako se radi o muškarcu kojeg ste voleli, a koji vas je povredio.

Ipak, ako želite da se oslobodite bola koji već dugo držite u sebi, oprost je tada neophodan. Kada vas neko povredi teško vam je toj osobi ponovo verovati koliko god da je volite, ali ako želite biti slobodni, zašto ne biste pokušali oprostiti. Ako ništa drugo bar vredi pokušati.

Ponekad ljudi koji nas povrede kažu ili čine stvari koje nam se čine neoprostivim, ali ako želite nastaviti dalje sa svojim životom, morate oprostiti. Pre nekoliko godina bila sam u vezi sa muškarcem kojeg sam jako volela, a koji me povredio.

Uradio je neke jako ružne stvari kojima me povredio, ali i ponizio i činilo se da ga nije bilo ni malo briga za to. Ipak, želela sam sačuvati našu vezu i imati ga pored sebe, što je naravno bilo nemoguće. Kada sam malo bolje razmislila o celoj našoj vezi nisam mogla a da se ne zapitam šta tražim u vezi sa muškarcem koji me ne poštuje i koji ne mari za moja osećanja.

Zaključila sam da mi takva veza ne treba u životu i okončala je. Bila sam ljuta pre svega na samu sebe jer sam mu dozvolila da se tako ponaša prema meni, ali sam bila besna na njega jer me je stalno povređivao bez i malo kajanja.

Nisam bila svesna da mi su mi moja ljutnja i bes bili najveći neprijatelji i da su me sprečavali da nastavim dalje sa svojim životm i stalno su me vraćali i zadržavali u prošlosti. Tada sam odlučila da je vreme da nastavim dalje sa svojim životom i da mu oprostim. To sam uradila zbog sebe i svog mira, a ne zato što on zaslužuje oproštaj.

Odluka da nekome oprostite bez obzira ko vas je povredio, ne mora značiti da treba da obnovite tu vezu. Jednostavno oprostite, završite sa tom osobom i dozvolite da svako od vas krene svojim putem. Morate živeti slobodno bez bilo čega što vas sputava, a oprost je jedini način da nastavite dalje i pronađete svoj duševni mir.

Infpult