in

OVO JE PRAVO IME DRAGANA NIKOLIĆA, NAKON 50 GODINA JE OTKRIVENO

Gaga Nikolić, Foto: Printscreen, Beta/ Milan Obradović

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić rođen je 20. avgusta 1943. godine u Beogradu.

Odrastao je na Crvenom krstu, a nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premešten u Ekonomsku školu.

Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao sedamnestogodišnjak bio najmlađi student.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru…

Dragan Nikolić
foto: Pritnscreen/youtube

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. godine kada su zajedno vodili šou program “Obraz uz obraz” i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštini da se venčaju.

Milena Dravić, Dragan Nikolić
foto: Printscreen/Youtube

Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao – izjavila je jednom Milena Dravić za medije.

Gaga se promenio se posle tri smrti koje je doživeo.

Posle smrti starijeg brata dugo je patio, bio na ivici depresije. Stariji brat mu je bio uzor u svemu. Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen. Zbog toga više nikada nije slavio rođendan. Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav s njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

Potom mu je preminula majka za koju je bio veoma vezan. Starao se o njoj zajedno sa suprugom Milenom Dravić.

Poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića, s kojim je četiri decenije bio nerazdvojan. To više nije isti čovek, govorili su Draganovi prijatelji.

Dragan je preminuo 11.03.2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

Seka Sablić, Bora Todorović
foto: Print Screen Youtube

Glumica Seka Sablić, koja je venčana kuma jednom od najlepših glumačkih parova, Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, na petogodišnjicu Gagine smrti istakla je kako ga niko nije zaboravio, te da ga svi i dalje vole.

Svi prijatelji su bili tu. Svi su ga voleli i vole. Niko ga nije zaboravio! Dubok trag je ostavio kao prijatelj. Naravno, kao glumac priznat i sa fanovima koji ga obožavaju. Nedostižni Gaga, beogradski šmeker“, rekla je glumica Seka Sablić.

Uvek je o svom kumu imala samo reči hvale, pa je tom prilikom dodala i sledeće:

” Pošto se mi znamo od 18 godine, zajedno smo studirali. Kako sam ja zapravo u prvo vreme bila nezainteresovana za njega, stalno sam ga zadirkivala, te ga udarim, te ga povučem, te mu bacim naočare kroz prozor. Nikada mi nije vraćao, iako je mogao, na isti način, pogotovo sa svojom muškom snagom. Slovo „a“ za njega je bila dobrota, on je bio dobar čovek. Uvek je svima činio koliko je mogao dobrog, poklanjao, plaćao, sve što je mogao je radio. Izuzetna dobrota, koja se retko sreće. Kao i njegov otac što je bio, pošto mu znam roditelje”.

(Espreso/Glossy)