in

Ove pokrete one najviše vole u krevetu

Seksualni odnos, Foto: Profimedia

Naučnici su konačno odlučili da saznaju šta tačno znači tehnika u toj čuvenoj „veličini ili tehnici“. Pokazalo se da su vrlo specifični pokreti tokom prodora najpogodniji za žene.

Studija objavljena u naučnom časopisu Plos One anketirala je više od 3.000 žena širom sveta kako bi otkrila šta vole u ​​krevetu. Rezultati bi mogli da revolucionišu nesrazmeru orgazama između muškaraca i žena.

Ispostavilo se da žene u seksu najviše uživaju u četiri specifične tehnike koje su imenovale: ribolov, ljuljanje, plitko i uparivanje.

Čak 87,5% žena reklo je da je ključ neverovatnog seksa u ‘ribolovu’ – tehnici u kojoj se žena okreće prema muškarcu i pomera karlicu pokretima gore-dole.

Plitka tehnika je zauzela drugo mesto sa 84% žena koje su rekle da ne vole previše dubok prodor.

Zamah je tehnika u kojoj žena sedi na muškarcu i umesto da se kreće pokretima gore-dole, kreće se napred-nazad. Ovu tehniku preferira 76% žena.

Uparivanje je tehnika tokom koje su igračke poput vibratora uključene u seks kako bi se postigla dodatna stimulacija, a 70% žena uživa u tome.

– Pitali smo hiljade žena šta rade u seksu kako bi iskusile više zadovoljstva i ispostavilo se da ove četiri tehnike funkcionišu za većinu. Nadamo se da će ovo znanje pomoći ženama da bolje prepoznaju i prenesu svojim partnerima šta zaista žele u krevetu – rekao je jedan od autora studije, dr Kristijan fon Hipel.

Studiju je izveo Medicinski fakultet Univerziteta Indiana i prvi je opis ovih tehnika u medicinskoj literaturi.

– Po prvi put imamo detaljne naučne podatke koji nam mogu pomoći da bolje razumemo različite načine na koje žene doživljavaju zadovoljstvo tokom vaginalne penetracije. To nam pomaže da stvorimo rečnik za opisivanje ženskog zadovoljstva, koji trenutno ne postoji – rekao je šef istraživanja dr Devon Hensel.

„Davanje imena ovim tehnikama omogućiće ženama da izraze ono što zaista žele u seksu“, dodao je von Hippel.

Ribolov

Jednostavno rečeno, „ribolov“ znači podizanje, spuštanje i rotiranje karlice tokom seksa.

Ova tehnika može dovesti do intenzivnijih orgazama, a takođe omogućava muškarcima da lakše pogađaju G tačku.

Bonus ove tehnike je što ćete na ovaj način ojačati mišiće dna karlice, a tokom orgazma nalet krvi prodire u vaše mišiće koji se zbog toga počinju stezati. Što su ovi mišići jači, kontrakcije će biti jače, a istovremeno i orgazam.

Najudobniji način izvođenja ove tehnike je da žena legne na leđa i stavi jastuk ispod bokova, a muškarac joj prilazi s prednje strane. Kada prodre, žena počinje da se okreće i kreće.

Ljuljanje

Iako ovo može iznenaditi mnoge, većina žena zapravo ne voli toliko prodor. To je zato što čak 75% žena ne može doživeti orgazam samo od prodiranja u seks.

Međutim, muškarci nisu krivi za ovu zabludu, jer pornografija najviše naglašava ovu vrstu seksa.

Istraživanja su pokazala da je tajna u kukovima i da žene više vole da se kreću napred i nazad dok su na muškarcu i kontrolišu brzinu i pritisak. Pored toga, žene kažu da na taj način mogu lakše dostići orgazam jer na taj način klitoris takođe dobija veću stimulaciju.

Uparivanje

Ova tehnika zapravo znači da dodajete stimulaciju samom prodiranju seks igračkom ili rukom.

Već smo spomenuli da žene teže doživljavaju orgazam samo od prodora, a odličan način da orgazam postignu ranije je dodatna stimulacija klitorisa.

Najbolje poze za ovu tehniku su „kašikanje“ i poza psa u kojoj se žena može stimulisati dok muškarac prodire s leđa.

Plitko

Ovo je možda najveće iznenađenje koje je ovo istraživanje ponudilo. Naime, pokazalo se da žene ne vole previše dubok prodor i da ih čak može ometati u dostizanju vrhunca.

Razlozi za to mogu biti bol ili nelagodnost, posebno ako je partner posebno nadaren.

Jedna od najboljih poza za pokušaj plitkog prodora je da muškarac sedi tako da se nagne gotovo do tačke ležanja, a žena da sedne na njega tako da se nasloni leđima na njegova prsa. Na taj način savijanjem leđa može da kontroliše dubinu, ugao i brzinu prodiranja, piše The Sun.

Bonus video:

04:49

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

(Espreso/24sata.hr)