in

Ova hrana vam POMAŽE u kritičnim situacijama, obratite PAŽNJU

Doktor Nestorović, Foto: PRINTSCREEN PINK

Doktor Branimir Nestorović, koji je poznat kao neko ko iznosi drugačije, pa često i suprostavljene stavove onima koje zagovara Krizni štab za borbu protiv koronavirusa, tokom svojih javnih nastupa otrkio je mnogobrojne savete koji ne spadaju u domen klasične medicine, a koji bi mogli da pomognu kod različitih oboljenja

Gostujući na jednoj od televizija, doktor Nestorović je otkrio da su med i korpiva odlični za ambroziju.

On je tom prilikom dao i detaljno uputstvo kako koprivu u tom slučaju treba koristiti.

– Najbolje da se listovi koprive samelju sa medom ili da se drži kopriva u zamrzivaču dve nedelje, pa se ona sama pretvori u prah i pomeša sa medom. Čaj nije dobar, jer voda ubija korisne sastojke u koprivi – objasnio je doktor.

Čir na želucu i helikobakterija

Kada je reč o čiru na želucu, doktor savetu konzumaciju običnog kupusa. Prema njegovim rečima, kupus je odličan i za helikobakteriju.

– Treba uzeti tri šolje iseckanog kupusa, dodati dve caše prokuvane vode, sipati u blender i miksati oko 10 sekundi. Potom sipajte mešavinu u teglu, hermetički je zatvorite i ostavite da stoji na oko 20 stepeni oko tri dana. Potom profiltrirajte tečnost i držite je u frižideru. Pijte jednu cašu soka svako jutro, pola sata pre obroka – navodi se u recepturi doktora Nestorovića.

Obloga od crnog kima za reumu

Na svom blogu koji prati zainteresovana javnost, doktor je svojevremeno otkrio da je za reumu odlična obloga od ulja crnog kima.

– Ulje crnog kima je nanošeno u količini od jednog mililitra tri puta dnevno na koleno, tokom osam nedelja. Utrljavanje je trajalo pet minuta – naveo je Nestorović objašnjavajući detalje jedne studije koja je pokazala da je nanošenje ovog ulja dalo bolje rezultate u saniranju reumatskih bolova, uz minimalna neželjena dejstva.

Ishrana

Objašnjavajući principe pravilne ishrane, doktor Nestorović objasnio je da je hrono dijeta jedna od najefikasnijih načina za gubljenje kilograma, a da se pri tom izbegne gladovanje.

– Posle 6 uveče ništa, samo voda, ili samo čaj nezaslađen. Poslednjih godina jako popularna taj dvodnevni post, a to je naš post u pravoslavlju, dvodnevni post se sastoji od toga da dvaput nedeljno uzimate 500 kalorija. Ako se zna da otprilike 2000 kalorije treba čoveku za normalno funkcionisanje, to je baš elementarno. Ovsena kaša, par voćki, dva puta nedeljeno. Najvažnije je izbeci efekat gladovanja, gde se čezne za hranom, sanjate hranu i odednom puknete i ispraznite frižider, prejedete se – savetuje Nestorović.

Beli luk

Redovno konzumiranje koprive, belog luka i oraha odlično je za imuni sistem, govorio je svojevremeno Nestorović.

– Na prvom mestu je list koprive, na drugom bih uvek stavio beli luk, a treće mesto orah. Kopriva sadrži brojne imunostimulatorne i antikarcinogene supstance, a beli luk i brokoli suprona jedinjenja koja su izraziti antioksidansi. Orah je namirnica sa puno korisnih materija, neke od njih, junglan na primer su jedinstvene samo za njega – kazao je Nestorović.

Kafa

Prema rečima doktora Nestorovića, kafa je najefikasnija za skidanje temperature.

– Jaka koncentrovana kafa na svaka 4 sata je odličan antipiretik. Možda je najbolji list bundeve, ali gde sada da ga nadete? On je vrhunski u skidanju temperature, skuva se jedna i po šaka lista bundeve na litar vode i konzumira 4 puta dnevno i temperature nema, to je vrhunska terapija – rekao je stručnjak.

(Espreso)