in

Nisu sposobni da naprave ono što obećaju

Ilustracija, Foto: Profimedia

Verovatno ne postoji osoba koja nije imala iskustvo dosadnog seksa. Malo stvari može biti gore od toga kad zaglaviš u krevetu s nekim ko je obećao da će ti pružiti „divlji seks”, a na kraju umalo zaspeš od dosade. Ponekad se događa da, ma koliko se partner trudio, iskre nikako da počnu frcati.

Nažalost, dosadan seks se može dogoditi u čvrstim i dugim vezama jednako kao i kod slučajnog seksa za jednu noć, a u ovom drugom slučaju događa se bez ikakvog upozorenja. U jednom trenutku ste obuzeti vrckavim šalama, laskanjem, vrućim pogledima i dodirima koji vas navode da pomislite da je pred vama najbolji seks koji ćete ikada doživeti. Svemu je prethodilo višednevno dopisivanje koje je dodatno povećalo uzbuđenje i rasplamsalo vam maštu o tome kako bi s tom osobom seks mogao biti nezaboravan. I kad napokon stigne taj veličanstveni trenutak, trenutak u kojem bi se trebao dogoditi klimaks… od klimaksa ni k, a ni sam seks nije vredan spomena. Tačnije dosadan. Evo osam takvih iskustava koje su žene podelile na Redditu.

1. Ponekad naprave samo ono najosnovnije

Kad god se moj partner upuštao u seks sa mnom zato što je mislio da bi trebao. U tom periodu njegov libido kao da nije postojao. No, i pre nego što je postalo tako loše, ja sam mu nekada znala reći kako nismo vodili ljubav gotovo dva meseca i onda bi on obavezno sutradan (ne odmah da ne bude previše očito) učinio „to” za mene. Ali bilo je toliko očito da uopšte nije bio uživljen u seks, iako je on tvrdio da jeste, uz objašnjenje da mu se penis ne bi digao da ne želi seks. U svakom slučaju, sve se svodilo na ono najosnovnije – ponekad je doslovno ležao kao krpa i prepustio meni da odradim sav posao. Nakon toga sam se svaki put osećala jadno. I zato sam to prekinula.

2. Ponekad je sve toliko predvidivo

Najgori je bio seks iz dosade koji sam jednom isprobala, seks u kojem smo se oboje dosađivali i nijedan od nas nije bio uspaljen. Sve je odrađeno mehanički i, iskreno, to mi je bilo čak i pomalo uznemirujuće iskustvo. Pitao me je li mi bilo dobro, ja sam rekla da nije, a on je odgovorio da nije ni njemu. Dogovorili smo da prekinemo u tom trenutku i nikada mi više nije palo na pamet da isprobam seks iz dosade ili seks ako prethodno nisam osećala nikakvo uzbuđenje ni nadraženost.

3. Ponekad nisu sposobni napraviti ono što obećaju

Pre nekoliko godina povezala sam se s mladićem kojeg sam upoznala na Tinderu. Spremao se za ispit pa smo čekali da se toga reši pa da se onda upustimo u intimnu sferu. Dok smo razmenjivali seksi poruke on je zaista obećavao čuda i dao naslutiti nešto nezaboravno. Jako me privlačio i bila sam zaista uzbuđena. Na kraju je trajao jedva dve minute…. Pomislila sam da je to možda bilo zbog treme i dala sam u još dve šanse. Nije bila trema.

4. Ponekad su previše okupirani svojim obavezama

Počeo mi je govoriti o tome što sve mora napraviti idući dan. Da mora otići na poštu i na benzinsku pumpu. To je govorio dok je bio na meni. Pitala sam se…zar sam ti toliko dosadna? Poslednja stvar koju sam rekla pre nego što smo ušli u spavaću sobu bilo je „zašto ne zagreješ uši između mojih bedara?”. I onda mi on govori o pošti??

5. Ponekad se ponašaju kao razmažena deca

Taj mladić s kojim sam bila u vezi je samo ležao očekujući da ja odradim sav posao, ni u jednom trenutku nije pokušao učiniti ništa da meni ugodi, a onda bi se posle žalio da mu je seks bio dosadan. Žalio se i na to da ja nisam dovoljno često pokušavala voditi ljubav s njim dok smo bili u vezi. Ta se veza vrlo brzo završila.


6. Ponekad jednostavno ostaneš bez teksta

Pre dosta vremena spavala sam s jednim muškarcem s kojim sam prvi put izašla i, Bože moj, bio je grozan. Gotovo od prvog trenutka seksa želela sam da sve bude gotovo, ali ja sam poput dobrog vojnika i ne volim ostavljati posao nedovršen. Kad smo došli u moj stan, počeo me ljubiti na čudan, gotovo histeričan način, nešto između „upravo sam se vratio iz rata” i „štene liže maslac od kikirikija”. Nije došlo do nikakvog krešenda. Ništa. Bilo je to kao da je pokušavao biti strastven, ali sve je delovalo vrlo umetno i isforsirano. Ne mogu se setiti kako je došlo do svlačenja, no sećam se da sam imala široku majicu koju je on…ostavio na meni. I ja je onda namerno nisam svukla baš da vidim hoće li njemu to uopšte pasti na pamet. Nije, naravno. Bila sam napola obučena tokom celog seksa. No, najgori deo svega je bio kad je on, uprkos tome što od mene nije dobio nikakav verbalni niti fizički znak, zaključio da doživljavam orgazam. Dok sam ležala ispod njega, pomirena s tim užasnim seksom, on je počeo vikati „Oh Bože, svršavaš, osećam da svršavaš”, što je za mene bila totalna novost, ali eto, barem je neko doživeo nešto.

7. Ponekad imaju neke ne baš bajne navike

Taj je frajer upravo izašao iz desetogodišnjeg braka. Njegova ideja misionarskog položaja bila je da stavi jednu ruku oko mog vrata, legne celom svojom težinom na mene i navali. Tiho. To je bio jedini njegov pokret. Ponekad ga primetim na Redditu i zaista se nadam, za dobrobit njegove nove supruge, da je naučio i neke nove pokrete.

8. Ponekad „vođenje ljubavi” neće biti dovoljno

Izlazila sam s jednim mladićem tokom cele srednje škole i većeg dela studija. Njegova vizija vođenja ljubavi je bila sporo vođenje ljubavi. Unutra – van, i to super sporo, dok mi istovremeno pritiska nogu i bulji ravno u moje oči. Nikada nije želeo probati ništa drugo osim tog sporog misionarskog seksa, a kad bih se ja popela na njega, samo bi se zavalio na leđa i rekao „radi štogod želiš”. Ako bih ja bila gore, on me doslovno ne bi ni dotaknuo. Nisam bila dotaknuta nigde, ne bi me primio ni za ruku, a kamoli za nešto drugo. Smatrao je kako su žene nežni cvetići pa bi, nakon što bi prodro u mene, pričekao desetak sekundi da se „prilagodim” i onda bi se počeo kretati polaaaaaaaaako.

(Espreso/Živim.gloria)