in

Napravite ga za SAMO 5 minuta! (RECEPT)

Doručak, Foto: Printscreen/youtube/HomekitchenwithDanny

I mada vas niko ne sprečava da budete kreativni kada pripremate svoj prvi obrok u toku dana, obično ljudi nemaju ni dovoljno vremena ali ni inspiracije šta bi mogli da naprave.

Ako je to slučaj i sa vama, predlažemo vam najlaganiji letnji doručak, ikad napravljen. Sastojke za njegovu pripremu sigurno imate kod kuće, a uvek možete da budete i malo kreativni.

Dakle ako pred sobom imate gomilu banana koje su odlučile sa sazru u isto vreme, od njih možete napraviti hleb od banane, a možete i nekoliko ostaviti u zamrzivač kako bi imali glavni sastojak za vaš budući omiljeni doručak. Malo upozorenje: nakon što probate ovakav doručak, vrlo će vam teško biti da se vratite na standardni jutarnji obrok.

POTREBNO – za 1 porciju:

2 smrznute banane (sa akcentom na smrznute)

1 kašika bademovog putera ili putera od kikirikija

1 kašika semenki konoplje

1/2 kašičice mlevenog cimeta

5 kašika mleka od vanile

preliv po izboru – bobičasto voće, granule, orašasti plodovi

PRIPREMA:

Sipati u blender smrznute banane, puter od kikirikija ili badema, seme konoplje i cimet. Izblendati najbržom brzinom i dodati mleko do vanile na samom kraju. Iako se stiče utisak da se sastojci ne sjedinjavaju, oni takvi zapravo i treba da budu. Smesa je potrebno da bude gušća ali po potrebi kasnije možete dodati još malo mleka.

Dobijeni miks prebaciti u keramičku posudu, koristeći silikonsku kašiku za struganje sa ivica blendera, posuti prelivom po želji i služiti odmah.

Prijatno!

(Espreso)