in

Muškarci su me zbog OVOG žestoko ispljuvali, BIĆETE U NEVERICI

Ilustracija, Foto: Profimedia

Biti samohrani roditelj, a posebno majka sve je češća pojava u mnogim društvima, ali to ne znači da predrasude prema tim ženama nisu i dalje prisutne.

Muškarci su u nekim slučajevima skloni da etiketiraju samohrane majke kao očajne i one koje bi po svaku cenu da se “prilepe” nekom ko bi trebalo da brine o njoj i njenom detetu.

Zbog toga je jedna mama odlučila da se založi za istinu i prava žena koje same podižu decu.

Poštujući svoje vrednosti, momcima koji su komentarisali samohrane majke u kafiću i zabavljali se zbijajući šalu na njihov račun Britanka Ejmi Nikol “očitala je bukvicu” i to kako se ponela prema njima podelila na svom TikTok nalogu.

– Izašla sam da popijem piće sa drugaricom, a neki momci su sedeli za stolom pored nas, tema su im bile samohrane majke i to kako su one očajne i samo traže muškarca za koga će da se “zalepe” – rekla je ona.

Ejmi, koja je samohrana majka jedne devojčice je dodala: – Moja prijateljica je videla izraz mog lica kada sam čula šta govore i molila me da se ne mešam.

Kako kaže nije mogla da izdrži, pa je otišla do toaleta, ali po povratku je ipak odreagovala.

– Samohrane majke su sasvim suprotno očajnicama, kakvim ih vi smatrate i daleko od toga da se “lepe” za bilo kog muškarca, mada su generalno prošle kroz mnogo nedaća, ali to ih nije učinilo slabim, već samo jačim – sasula im je Ejmi u lice.

Ona im je oštro rekla:

– Mi smo svesne koliko vredimo, znamo da možemo same i ne pregovaramo, ne pravimo trule kompromise, ne “lepimo” se nikome, jer znamo ko smo, šta možemo i šta zaslužujemo.

Nastavljajući svoje obraćanje, žena je objasnila da je njen život pun obaveza i nije dokona da bi se bavila glupostima.

– Nemam vremena za očajavanje,a ni druge glupisti. Potpuno sam samostalna, radim tri posla, brinem o svojoj kćerki, o svim kućnim poslovima i naravno vodim računa i o sebi i svom izgledu – objasnila je ova mama momcima šta znači biti samohrani roditelj.

Ejmi je na kraju ponosno odbrusila momcima koji su imali predrasude prema samohranim majkama.

– Dakle, ako ste srećnik koji izlazi sa samohranom majkom, budete zahvalni što je takva žena uopšte izabrala vas da vam posveti pažnju i vreme – poručila je momcima koji su ostali zapanjeni.

Kako je prenala pratiocima na mrežama, jedan od muškaraca je posle njenog monologa, pošto mu je bilo neprijatno “promenio ploču” i ponudio da se iskupi tako što će da je časti pićem, na šta je ona odgovorila:

– Hvala, ali mogu sama da platim sebi piće.

Njena objava postala je vrlo popularna, a mame koje su u njenoj poziciji su joj se zahvaljivale na iskrenosti.

Jedna mama je prokomentarisala:

– U ime svih nas samohranih majki, hvala.

– “Mogu sam da platim svoje piće”. Dobro rečeno -prokomentarisala je druga.

Među pratiocima bilo je i muškaraca koji su Ejmi dali podršku:

– Recite to uvek glasno i svima, da je biti sa takvom ženom zaista privilegija – napisao je jedan od njih.

(Espreso)