in

Mogu ga koristiti i žene i muškarci, a evo i kako TAČNO!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Malezijski ginekolog dr Džon Tang Ing Čing, osnivač kompanije Twin Catalyst koja se bavi proizvodnjom medicinskih potrepština, izumeo je prvi uniseks kondom na svetu koji mogu da koriste i žene i muškarci.

Kako sam kaže, taj izum je veoma tanak i izdržljiv, a izrađen je od medicinskog poliuretana koji se obično koristi kao zavoj za previjanje rana i ostalih povreda.

– Nadam se da će “Wondaleaf Unisex Condom” podstaći ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim polnim zdravljem bez obzira na pol ili seksualnu orijentaciju. U osnovi je reč o običnom kondomu s lepljivom oblogom. Zahvaljujući njoj kondom se pričvršćuje za vaginu ili penis, a pokriva i okolno područje zbog pojačane zaštite – pojasnio je on.

Na svojoj internet stranici Tang je napisao da se lepljivi deo kondoma nalazi samo na jednoj njegovoj strani, ali s obzirom na to da se može okrenuti na drugu, može ga koristiti bilo koji pol.

Kutija Wondaleafa sadrži dva kondoma i koštaće oko tri evra. A inače, prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji je između četiri i devet evra.

Dr. Tang je kazao da je Wondaleaf prošao nekoliko krugova kliničkihistraživanja i testiranja, pa bi u decembru trebalo da postati komercijalno dostupan putem kompanijske internet stranice.

– Na temelju brojnih kliničkih ispitivanja koja smo proveli, prilično sam optimističan i verujem da će s vremenom ovaj kondom biti značajan doprinos brojnim ostalim kontraceptivnim sredstvima koja se koriste u prevenciji neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti – istakao je malezijski doktor.

(Espreso / Najžena.rs)