in

MERKUR KREĆE DIREKTNO NAPRED! Evo šta to znači i kakva promena nas očekuje

Merkur danas, 4. februara, napokon kreće direktno i pomera se napred sa 24. stepena Jarca, a 24. februara će doći na mesto sa koga je i krenuo unazad.

Iako olakšanje nećemo osetiti odmah, jer će Merkur biti u senci, svakako će nam ova planetarna promena prijati. Sada se konačno možemo posvetiti svim planovima i u cilju njihovog ostvarenja primeniti sve lekcije koje smo u prethodnom periodu savladali.

Sada dobijamo novu perspektivu, jasniji pogled na ono što je bilo i polako se rastajemo od prošlosti. Svemirski putokaz nas vodi prema životu koji možemo da stvaramo sa mnogo više lakoće.

Još od 14. januara suočavali smo se sa okolnostima koje su nam jasno pokazivale gde zapinjemo i šta je zaista važno za nas sada, ali i za neposrednu budućnost.

Ipak, kako biste krenuli napred, zastanite na trenutak i zapitajte se šta vas je ova retrogradna faza Merkura naučila, šta vam je donela, šta ste shvatili, a do sada vam je promicalo…

U narednom periodu jedan važan posao, odluka i nešto što može biti vezano i uz prošlost dobija na važnosti. Preuzimamo odgovornost za ono što se dogodilo. Odnos sa starijim osobama, autoritetima može biti značajan.

Merkur i Pluton pomažu nam da odemo duboko u suštinu stvari i oslobodimo se nekih ograničenja.

Izbegavajte opsesivno ponašanje, ako se pojavi strah ili nelagoda, pokušajte da shvatite sebe i osetite kakvu vam poruku nose.

Kako bismo krenuli napred, neophodno je da prekinemo sa starim i lošim obrascima, navikama i sa svime što nam otežava.

Ovaj Merkur pomoći će nam da nešto pokrenemo, izgovorimo, shvatimo i dogovorimo. Informacije koje su nam do sada bile nedostupne ili nejasne, sada se otvaraju pred nama i lakše ih očitavamo.

Novi kontakti se uspostavljaju i podstiču nas na delovanje.

(Espreso/Telegraf)