in

MELEM KOJI ĆE PREPORODITI VAŠU KOSU! Uzimajte svakoga dana jednu kašiku PRE JELA

Dosta se pažnje posvećuje negovanju kose spolja, a veoma je bitno i kako se hranimo i šta unosimo u organizam, sve ovo se odražava ne samo na to kako se osećamo, već i kako izgledamo, prvenstveno na kosu i kožu.

Postoje određeni hranljivi sastojci koji će ubrzati rast – evo recepta za prirodni eliksir koji može pomoći!

Sastojci: 200 g lanenog ulja 4 limuna 1/2 kg meda 3 mala čena belog luka

Priprema: Prvo oljuštite beli luk i blenderom ga izmiksajte sa oljuštenim limunom dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte laneno ulje i med u smešu i ponovo promešajte. Zatim sipajte smešu u teglu i čuvajte je u frižideru. Trebalo bi da uzmete 1 supenu kašiku ovog leka 30 minuta pre jela. Preporučuje se da koristite drvenu kašiku.

Laneno ulje je prirodni izvor omega-3 masnih kiselina koje neguju folikule dlake i stimulišu rast. Osim toga, ovo ulje sprečava upale, pomaže u sprečavanju gubitka kose, preoređene kose i drugih problema sa kosom. Sa druge strane, sadrži linolensku kiselinu.

Dokazano je da kada ljudskom telu nedostaje linolenska kiselina, vid će postati loš. Dakle, laneno ulje sadrži više linolne kiseline i manje masti. Dakle, odličan je za poboljšanje ljudskog vida, ali i za zdravlje kose. Beli luk je izuzetno koristan za sprečavanje gubitka kose, pa ne čudi što mnogi šamponi imaju ovaj sastojak u sebi.

Lokalna primena belog luka može podstaći rast kose i smanjiti opadanje. Pored toga, sadrži sumpor i selen, koji pomažu u jačanju strukture vlasi. Osim što će pozitivno delovati na kosu, ovaj eliksir je moćan saveznik i za jačanje imuniteta!

(Espreso/Srbija danas)