in

KOD SKIDANJA KILOGRAMA VAŽNO JE ZAPAMTITI OVE 4 STVARI: Na vreme uklonite kočnice

Ilustracija, Foto: Profimedia

Skidanje viška kilograma može biti vrlo težak zadatak. To je i zato jer se mnogi u fazi mršavljenja više se fokusiraju na izgladnjivanje i skidanje kila nego na zdravo mršavljenje i učvršćivanje. Donosimo četiri ključne stvari koje ne smete zaboraviti dok mršavite.

Budite aktivni: Iako se u procesu mršavljenja možete osećati iscrpljeno i možda nemate snage za vežbanje, bitno je da budete aktivni. Odvojite malo vremena za večernju ili ranu jutarnju šetnju. Vežbajte svakodnevno. Bavite se jogom i meditacijom. Kako biste zdravo mršavili bitno je da budete aktivni.

Hidratacija je ključna: važnost vode ne treba posebno spominjati. Stručnjaci sugerišu da biste trebali piti najmanje 2,5 litre vode dnevno. Bez vode nema napretka.

Jedite dovoljno voća: voće vam daje puno energije. Budući da gubite težinu, nivo vaše energije može se smanjiti. Stoga je imperativ da unos voća bude najveći tokom tog razdoblja. Takođe možete pitati svog dijetetičara ili nutricionista za savet.

Ne preskačite doručak: Mnogi ljudi veruju da preskakanje doručka može pomoći u brzom gubitku kilograma. Pokušajte jesti zdravu hranu kao što je zob, jaja i slično. Zdrav i lagan doručak pomoći će vam da zadržite energiju tokom dana, piše Pink Villa.

(Espreso/ 24sata)