in

KAKVA AKCIJA PRUŽA NAJJAČI VRHUNAC? Pazite SAMO!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Poznato je da neke žene retko ili nikad u seksu ne dožive potpuni klimaks, te da muškarci daleko ređe od njih imaju problem s postizanjem orgazma. To je potvrdila i Američka nacionalna studija o seksu National Survey of Sex and Behaviour koja je pokazala da vrhunac tokom seksa doživi čak 91 posto muškaraca, te 64 posto žena.

Zanimljivo je da su, kad ih se u studiji pitalo koliko često priušte ženi orgazam, muškarci odgovorili da su im partnerke dosegle vrhunac u 85 posto slučajeva, što je 19 posto više nego što žene same kažu: što može značiti ili da tipovi ‘preuveličaju’ ili da dio žena glumi.

U kakvom seksu žene najčešće postižu orgazam?

Nedavna studija u kojoj je učestvovalo 1.931 odrasla osoba u dobi od 18 do 59 godina ispitala je kakav seks ženama najčešće rezultira orgazmom, a pokazalo se, prenosi Daily Star, da je to vaginalni seks u kojem orgazam doživi 36 posto žena.

Na drugom je mestu bio oralni seks s 26 posto ispitanica koje su rekle da im taj čin najčešće omogućava orgazam, dok je za 24 posto najbolja međusobna masturbacija.

Bonus video:

CENTRALNI DNEVNIK 05.11.2021.

25:58

CENTRALNI DNEVNIK 05.11.2021.

(Espreso/Večernji list)