in

Kada je seks s bivšim dobra ideja, a kada je opasan

Kada je seks s bivšim dobra ideja, a kada je opasan

Više može naškoditi nego doneti nešto dobro.

Ako ste pogledali nekoliko romantičnih komedija, shvatili ste da upravo seks nakon rakida slovi kao najbolji, pa nije tako čudno što neki žele da imaju seks s bivšim partnerom „još samo jednom“.

Odnosi u ljubavnim vezama retko kada su jednostavni, pa i iz seksa nakon prekida jedna strana može očekivati ponovno rasplamsavanje ljubavi, dok je drugoj strani uistinu bilo samo do „valjanja po krevetu“.

Pa tako onaj koji je u vezi ostavljen može očekivati da će seks učiniti da se druga strana predomisli.

Seks terapeutkinja Holi Ričmond kaže da seks nakon raskida neće spasiti vezu, a ako se to i dogodi, verovatno će sreća potrajati samo nekoliko nedelja.

Zašto onda imamo želju za seksom nakon raskida i da li je to uvek dobra ideja?

„Poslednji seksualni odnos može da se odnosi na slavljenje svega što je bilo dobro u vezi“,  kaže Ričmond.

Ali s druge strane, ističe Ričmond, ako jedna osoba ne želi da odnos završi, možda će hteti kroz seks bivšem partneru da poruči: „Da li si siguran da ovo želiš da ostaviš“.

„Ako se neko još drži veze, seks nakon raskida može zapravo da produži emocionalnu vezanost za bivšeg partnera“, kaže Ričmond.

Ona dodaje i da ćete se verovatno zbog tog seksa privremeno osećati dobro, ali kad se napokon odvojite od bivšeg, bićete više zbunjeniji nego pre.

„Možda ćete se osećati dobro u trenutku, ali često taj osećaj ne potraje dugo“, objasnila je za portal Health dr Rejčl Nidl, direktorka Instituta za modernu seksualnu terapiju u Palm Biču na Floridi.

Ona objašnjava da u slučajevima kad su oba partnera zaista zadovoljna sa situacijom, takav seks može biti dobra ideja, u ostalim slučajevima može biti opasan.

***
BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram