in

I to sigurno nije onda kada ste mislili!

I to sigurno nije onda kada ste mislili!

Naučnici su došli do zaključka da je najbolje voditi ljubav ujutru. Kako kažu, razlog za to je što je tada hormon endorfin na najvišem nivou, što znači da ste i najraspoloženiji. Oni koji su od ranije ljubitelji “jutarnje akcije” u krevetu već znaju koliko je to dobar način da se započne dan, ali sada su tu i naučnici da to potvrde. Za potrebe istraživanja ispitivano je 1.000 ljudi, 500 žena i još toliko muškarca, a bili su uzrasta od 18 do 65 godina.

Naučnici napominju da je jutarnji seks fenomenalan, pre svega jer snižava krvni pritisak i smanjuje stres, pa tako možete lakše da pregrmite dan ispunjen obavezama. Takođe, došlo se do zaključka da je idelano vreme za odnose upravo ujutru oko 07:30h. Smatra se da se ljudi bude između 07:30 i 09h, a istraživači nagoveštavaju da možete da namestite da vas alarm budi pola sata ranije kako biste uživali u “jutarnjog gimnastici” s partnerom.

shutterstock.com

Dokazano je koje je najbolje vreme za ljubavne odnose nakon čega će oba partnera sigurno biti zadovoljna

Za početak, najidealnije je da odete na spavanje već oko 22 sata kako biste sveži kao jutarnja rosa mogli da započnete dan vrelim aktivnostima. Ako je verovati naučnicima, najbolje mogućnosti za zagarantovani orgazam su upravo neposredno po buđenju. Tome ide u prilog i činjenica da je mnogim ljudima samo do spavanja kada provedu naporan dan u kancelariji, pa je zato najbolje da neke lepše aktivnosti uradite na početku dana.

Najveći problem koji može da nastane kod partnera jeste ukoliko je jedna osoba ranoranilac, a druga noćobdija. Različiti bioritam donosi i različite potrebe za se*som, pa tako oni koji vole da ostanu budni do kasnih sati vole da intimu začine baš tada. S druge strane, oni koji ranije ležu pre uživaju u odnosima ranom zorom. Naučnici upozoravaju da to može da predstavlja problem kod parova koji rade na potomstvu.

shutterstock.com

Iskoristite jutro na najbolji način i uživajte s partnerom 

Svaka četvrta osoba bira pola 8 ujutru za se*s, 33 odsto njih je ocenilo kao najbolji se*s onaj koji je noću, 16 odsto smatra da je idealno vreme 21h, dok 15 odsto bira 22h. Svega 2 odsto to radi u 23h. Kada je u pitanju najbolje vreme za vođenje ljubavi, prethodne studije su sugerisale da žene više vole večernje odnose, a ispitivanja su pokazala da su dame upravo te koje biraju kada će par imati se*s – navodi se u studiji, prenosi Dejli mejl.

Oni koji su se bavili uticajem se*sa na zdravlje došli su do rezultata da je idealno ukoliko imate odnose 3 puta nedeljno. Zadovoljavajućim se smatra sve od jednog puta do 3 puta nedeljno, a zaključci su brojni. Se*s dovodi do povećanja hormona sreće i zadovoljstva što može u velikoj meri da doprinese smanjenju svakodnevnog stresa. Stručnjaci navode da nisu neophodni specijalni uslovi za tako  nešto, dovoljan je i kratkotrajan doživljaj na sofi u dnevnoj sobi ili kuhinji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: