in

Evo kako se BAKTERIJE razvijaju na KUHINJSKIM elementima!

Međutim, čišćenje je prilično jednostavno – pravi način znači da ne morate da ribate i pomoći ćete im da traju duže. Prema The Sunu, drveni pribor trebao bi da traje oko pet godina pre nego što treba da ga zamenite, ali njihov životni vek zavisi od toga kako se brinete o njemu.

Najgora stvar koju možete učiniti drvenim kašikama je da ih stavite u mašinu za pranje sudova. To je zato što hemikalije iz tableta za mašinu i dugotrajno izlaganje toploj vodi mogu uzrokovati iskrivljenje ili pucanje drveta.

foto: Profimedia

Umesto toga, stručnjaci preporučuju nežno pranje posuđa pod vrućom vodom s blagim sapunom neposredno nakon upotrebe. Takođe je važno da ih ne natopite vodom!

“U suprotnom, kapljice vode zarobljene u prazninama u drvetu neće se potpuno osušiti, a s vremenom akumulacija takođe može da iskrivi ili da popuca drvo”, objašnjavaju.

Nadalje, natapanje posuđa može dovesti do toga da se čestice hrane zarobe u zrnu drveta što može da podstakne rast bakterija i razgradnju drveta. Što se tiče njihovog sušenja, najbolje je prirodno sušenje, na vazduhu.

(Espreso)