in

Dobro obratite pažnju na ova 4 SAVETA, sjajni su!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Mama dvoje dece popularna na internetu zbog svojih trikova u čišćenju otkrila je svoj top savet za korištenje sirćeta u domu.

Karolina Mekuli iz Perta podelila je video na TikTok-u u kojem je otkrila četiri stvari u domaćinstvu koje se lako ‘odrade’ uz pomoć sirćeta.

Video počinje tako da mlada žena grli bocu sirćeta – prije nego što ponudi četiri saveta za njegovu upotrebu.

Sirće
foto: Printscreen/TikTok/carolina.mccauley

Prvi trik koji koristi je u biti zamena skupih omekšivača rublja s alkoholnim sirćetom, koji uz omekšavanje robe i čuva veš mašinu jer sirće razbija kamenac. A rublje je nakon pranja čisto i meko (miris sirćeta u pranju ispari).

Sirće
foto: Printscreen/TikTok/carolina.mccauley

Drugi trik je za čišćenje mašine za posuđe. U staklenu posudu uliva se 250 ml alkoholnog sirćeta i stavlja na gornju policu mašine za posuđe pa je zatvara i namešta brzi program pranja. Ovim pranjem će očistiti sve zaostale sitne komadiće hrane i mrlje na samoj mašini koje neoprane mogu prilikom sledećeg pranja zapravo zamazati suđe.

Sirće
foto: Printscreen/TikTok/carolina.mccauley

Imate metalni šporet? Pomešajte sirće s vodom i stavite u bocu s raspršivačem. Potom našpricajte površinu šporeta i ostavite da deluje par minuta. Na kraju prebrišite površinu krpom od mikrovlakana.

Sirće
foto: Printscreen/TikTok/carolina.mccauley

U sudoperi su vam se pojavila mrlje od rđi? Karolina savetuje da zatvorite odvod i u sudoperu natočite alkoholno sirće toliko da prekriva mrlje te ostavite preko noći. Kiselina iz sirćeta će izgristi rđu, a sledećeg jutra jedino što je potrebno da uradite je da odčepite odvod i operete sudoperu od ostataka sirćeta.

Bonus video:

CENTRALNI DNEVNIK 02.11.2021.

26:17

CENTRALNI DNEVNIK 02.11.2021.

(Espreso/24 sata)