in

Bez njih, propašće vam svaka KOMBINACIJA

Bez obzira na to da li su imali odevnu ili samo dekorativnu funkciju, detalji su oduvek zauzimali značajno mesto u odevanju.

Njima se, više nego samom odećom, naglašava lični izbor, obeležje ličnosti. Podložniji modnim promenama od same odeće, odevni detalji i nakit su, gledano kroz vreme, imali jaku naznaku pola.

foto: Profimedia

Šešir

Odevni predmet koji pokriva glavu i čija aktuelnost ne jenjava tokom čitave godine. Leti ih nosimo da bismo se zaštitili od sunca, a zimi od hladnoće. Svakoj odevnoj kombinaciji šeširi daju na sofisticiranosti, ponekad onoj elegantnoj, a nekad sasvim klasičnoj. Izrađeni od najrazličitijih materijala, biljnih vlakana, slame, svile, kože, platna – doprinose “moćnosti” vašeg izgleda. Svaka dama u svom garderoberu mora imati jedan šešir sa velikim obodom, jedan kloš i jednu fedoru.

Zima, Žena, Sneg, Hladno vreme, Kapa, Šal, Planina
foto: Profimedia

Šal/ešarpa/marama

Najčešće ga nosimo tokom zimskog perioda. Proizvodi se od raznih materijala u raznim veličinama. Šalove možete nositi preko, ili unutar, jakni i kaputa, i ukrasiti ga brošem. Isto važi i za ešarpe kojima smo privrženiji tokom letnjih perioda, kada mogu biti pravo osveženje svakom autfitu.

Biseri

Biseri predstavljaju najuzvišeniji oblik nakita. Nikada ne izlazi iz mode i njihova vrednost je uvek visoka. Kombinovani uz tkanine, zlatne ili srebrne detalje, dobijaju novi način primene. Uvek su elegantni i zavodljivi. U svojoj kutiji nakita morate imati jedne biserne minđuše, narukvicu i ogrlicu.

Torba
foto: Printscreen

Torbe

Mnoge žene će vam reći da je osnova svake odevne kombinacije upravo torba. Velike, male, preko ramena, ispod ruke – predstavljaju omiljene detalje svim pripadnicama lepšeg pola. Nosite ih uz svaku odevnu kombinaciju i ne opterećujte se time da li se u potpunosti slažu sa vašom obućom. Ponekad je kontrast osveženje koje vam treba.

Naočari

Osim što se nose za vid, naočari su važan modni detalj, kako one sa providnim staklima, tako i one sunčane. Mačkaste, okrugle, četvrtaste – na vama je da izaberete oblik koji vam najviše odgovara. Neka ističu lepotu oblika vašeg lica, a vi iza stakala skrivajte zavodljive poglede.

Kaiš

Osim što je lep modni detalj, kaiš je i koristan. Zahvaljujući kaišu i pojasu, može se prikriti višak kilograma na struku i stomaku, istaći struk i lepota tela. Napravljen od kože, platna, metala – kaiševi su više nego neophodan modni detalj.

Nakit
foto: Profimedia

Nakit

Narukvice, ogrlice, minđuše, prstenje su detalji gotovo uvek zastupljeni u svakom autfitu. Napravljeni od srebra, zlata, plastike, tradicionalni ili moderni – važno je samo da prate vaš stil i poruku koju želite njima da pošaljete. Važno je da ne preterujete sa nakitom, jer manje je uvek bolje.

Rukavice

Od svih detalja, rukavice su detalj kome se može prisvojiti pridev ekstravagantan. One će uvek doprineti tome da budete primećene, kao i tome da zračite elegancijom. Skrojene od satena, čipke, kože ili konca – neka predstavljaju vaš stil i vaše poimanje mode.

Sat, Ručni sat
foto: Profimedia

Sat

Sat je uvek bio stvar prestiža i interesantan modni detalj. Nosite ga tokom dana i večeri uz svaku odevnu kombinaciju. Vodite računa da ležernije modele nosite tokom dana, a one elegantnije, ukrašene dijamantima i cirkonima tokom večeri.

Cipele

Svaka dama u svom garderoberu mora imati tri osnovna para cipela: duboke čizme, salonke i baletanke. Bez kvalitetne obuće ne može se zamisliti nijedna odevna kombinacija. Osim što je neophodno da bude udobna, obuća mora u potpunosti pratiti vaš stil, stoga, posegnite za nepogrešivim klasičnim modelima u crnoj ili nekoj drugoj jednobojnoj nijansi.

(Espreso)