in

7 najlakših načina da se pripremite za cvetnu sezonu

S’obzirom da nova sezona počinje, stručnjaci su podelili sedam saveta kako da svoju spavaću sobu pripremite za toplije vreme.

Zamenite sveće

Stručnjaci su prvo savetovali da uklonite sve teške, mošusne zimske mirise i zamenite ih lakšim mirisima za proleće.

NJihove tri najbolje preporuke uključuju neroli, lavanda i ruža, a sve one pomažu u ublažavanju stresa i problema sa spavanjem.

Pomeri krevet

foto: Profimedia

Prema mišljenju stručnjaka, najbolja pozicija za vaš krevet je u centru najdužeg zida u vašoj sobi.

Postavljanje vašeg kreveta ovde prisiljava ga da postane glavna žarišna tačka u spavaćoj sobi, a dodali su i da će vam pomoći da svoju spavaću sobu koristite isključivo za spavanje.

Centar najdužeg zida takođe pomaže u poboljšanju kvaliteta sna, jer postavljanje blizu prozora ili vrata može biti mesto sa najviše buke.

Koristite lakšu posteljinu

Posteljina koju koristite da bi vas zagrejala zimi ne bi trebalo da bude ista kao što koristite u toplijim mesecima.

Stručnjaci su savetovali da zamenite svoju tešku posteljinu kako biste regulisali telesnu temperaturu dok spavate, smanjujući mogućnost da se probudite sa noćnim znojenjem.

Kupite sabljicu

Da bi regulisali protok vazduha u prostoriji, stručnjaci su predložili kupovinu biljke sabljice (svekrvin jezik) kako biste poboljšali kvalitet sna.

One pretvaraju ugljen-dioksid i dodaju vlagu vazduhu, za šta su stručnjaci rekli da smanjuje uticaj alergena u vazduhu poput prašine.

Koristite tamnije zavese

Zavese
foto: Profimedia

Stručnjaci za spavanje su objasnili da osvetljenje igra veliki faktor u regulisanju unutrašnjeg sata našeg tela.

Da bi se osiguralo da ostane mračno kada treba da spavate, predložili su da koristite zamračne zavese kako biste sprečili sunce da sija u vašoj spavaćoj sobi, posebno kada sunce počinje da izlazi malo ranije.

Zamenite knjige uz krevet

Da biste dodali jarke prolećne boje u vašu spavaću sobu, stručnjaci kažu da na noćnom ormariću izlažete knjige jarkih boja.

Predložili su korišćenje plavih, zelenih i ružičastih knjiga, jer sve ove boje imaju moć da pospešuju smirenost, mir i udobnost pre spavanja.

Unesite cveće

Naravno, proleće ne bi bilo proleće bez cveća.

Kupite cveće, koje je obično najjeftinije u ovo doba godine, kako biste u svoju spavaću sobu uneli dašak svežeg proleća.

Osim prijatnog izgleda, stručnjaci su rekli da cveće ima i mnoge zdravstvene prednosti, poput smanjenja stresa i podizanja raspoloženja.(Espreso)