in

Evo zašto ovih dana treba da nosite odeću bele boje

Stotinama godina, ljudi su za vreme epidemija uvek nosili belo…

Pokušajte da nosite belo. U svim situacijama, čak i kada ne izlazite iz kuće. A dok ste u kući neka vam posteljina, majice, čarape i kreveti budu prekriveni belom bojom. Koristite bele peškire….

Od davnina se veruje da bela boja štiti od zlih duhova, ali i od prljavštine. Kada mikrobi još nisi otkriveni, oni su se smatrali zlim duhovima, demonima. Bili su povezani sa prljavštinom, kanalizacijom, smradom i muvama.

Bela je suprotnost crvenoj. I suprotnost od prljavštine. Bela je boja Božje ljubavi, anđeli nose belo…. Devica je na ikonama obučena u belo, neveste se udaju u beloj venčanici, bebe se oblače u belo, mudraci su na slikama obučeni u bele haljine, pokrov je bele boje (da ih na onaj svet prati božanska svetlost)…

Belo je simbol života. Majčino mleko je bele boje. Bela odbija prljavštinu i sivilo, održava duševni mir i štiti od loše energije i bolesti. Ona je simbol čistoće i svetlosti.. Zbog toga je bela otliko važna boja.

Kada se jedan ruski glumac razboleo, njegova žena ga je stavila na snežno beli krevet, obukla ga u belu košulju, pokrila ga belim ćebetom… Prijatelji, koji su dolazili u posetu, smejali su se, ali tu nema ništa smešno. Kada se bolesnik obavije belim čaršavima, bolest brže prođe. A duša je laka. Beli donji veš je takođe simbol nege.

Neko je napisao da se pravednici u raju hrane belom hranom: pirinčem, šećerom, mlekom… U to su verovali naši stari…

Dok je bela poželjna, crvena boja se smatra za onu koju treba izbegavati. Simbolizuje plamen, vatru, vrućinu, groznicu, pakao.

Ukoliko želite da sačuvate snagu, popravite raspoloženje, izbegnete lošu karmu – obucite belo. Bela boja nije boja predaje, već pomirenja.

Od davnina je bela boja bila spasonosna kada je vladala zaraza. Na belom se vidi sva prljavština, a i bela odeća je zahtevala pranje na visokim temperaturama.

Ali odeća u beloj boji utiče na našu podsvest, utiče na naš mozak. U tome nema fantaziranja, to su i naučnici dokazali.

Bela boja će smiriti nemirne duše, smanjiti anksioznost i služiće kao dokaz čistoće koje se mračne sile plaše.

(Autor: Ana Kirianova, prevod Stil.kurir.rs)