in

Užasno šta se sve može POJAVITI NA TELU!

Pranje odeće, Foto: Profimedia

Ova majica nošena je samo jednom, mogu to opet da obučem pre nego što je stavim na pranje.”

Iako ste sigurno barem jednom pomislili ovo kada ste se spremali za novi dan, ali čak i ako još uvek miriše na omekšivač i dezodorans, nije dobro da nosite istu odeću koju ste već jednom oblačili.

Iako vam možda ne izgleda tako, sigurno je upila znoj još tokom prvog nošenja, a samim tim su se stvorile i bakterije. Sve to može dovesti do neželjenih posledica i to na vašem telu.

Kako prenosi Bright Side, zbog nošenja neoprane odeće mogu se pojaviti akne na leđima i grudima. Ukoliko ste primetili da se često stvaraju u poslednje vreme, a niste menjali kozmetičke proizvode ili nešto u ishrani, možda je u pitanju nedovoljno čista odeća. Raširile su se bakterije i znoj, začepile su se pore i nastale akne.

Osim njih, može doći do pojave iritantnijih stanja na koži – osipa, crvenila i svraba. Jednostavno, znoj koji je nošena majica upila iritira kožu i dolazi do crvenila, sitnih tačkica i svraba.Ovo se posebno događa kad je majica od sintetičkih materijala.

Veći deo bakterija stvorio se zbog vašeg znoja, masnoće i mrtvih ćelija kože, ali setite se samo gde ste sve bili u majici i na kakve ste se površine naslanjali – radni sto u kancelariji, lift, sedište u javnom prevozu… Na tim mestima nalaze se i tuđe bakterije, a nikako ne želite da ih prenosite na svoje telo. Zato nakon svakog nošenja, čak i onog kraćeg, odeću stavite na pranje.

(Espreso)