in

Sve je počelo u detinjstvu, a onda je otkrila porodičnu tajnu koja je uzrok ovakvog njenog izgleda, tada se sve promenilo(FOTO)

Sve je počelo u detinjstvu, a onda je otkrila porodičnu tajnu koja je uzrok ovakvog njenog izgleda, tada se sve promenilo(FOTO)

Zoe Miola (25) počela je da sedi kad je imala samo devet godina. Prvi srebrni pramen u njenoj kosi pronašao je njen otac koji je, takođe, počeo da sedi veoma rano, još kao dečak od 12 godina. 

Zbog neobiče kose deca su je maltretirala u školi, ali je ona danas ponosana na to kako izgleda. Dodatno joj je u prihvatanju sebe pomogao i njen dečko Met. On ima riđu kosu i brkove pa se Zoe šali da su njih dvoje “vatra i led”.

Sa devet pčela da sedi

Zoe je počela da sedi još kao devojčica, a razlog je genetika jer su i njen otac i baka prve sede dobili u detinjstvu.

Sećam se kao da je juče bilo. Imala sam devet godina kad je moj otac Ralf primetio prvi sed pramen u mojoj kosi. I on je počeo da sedi sa samo 12 godina, dok je moja baka Eni prve sede pramenove u kosi imala već sa 14 godina – ispričala je Zoe.

Njena neobična kosa prošarana srebrnim vlasima bila je povod da je deca u školi maltretiraju.

Zvali su me bakom i raznim drugim pogrdnim imenima. A ja sam samo želela da se ukopim i ne razlikujem od svojih vršnjaka. Sa 12 godina bila sam već poprilično seda i da bih izbegla dalje maltretiranje dece odlučila sam da se ofarbam u crno. Mama mi je pomagala u farbanju i punih šest godina sam se farbala na svakih šest nedelja– dodala je ona.

Kad je napunila 18 odlučila je da prestane da se farba i pustila je svoju kosu da bude prirodne nijanse.

Kad sam napunila 21 godinu bila sam potpuno seda. Na sreću, išla sam na umetnički koledž gde je sve bilo dozvoljeno i moja seda kosa nikome nije smetala. Prihvatila sam sebe takvu kakva jesam i dobila sam neverovatno samopouzdanje – rekla je Zoe.

Vatra i led

Kako tvrdi, njoj se zapravo oduvek sviđala seda kosa. 

Moj otac Ralf oduvek je bio sed i uvek me podseća koliko je lepa naša srebrna kosa. Uvek sam mislila da ima najlepšu i najzdraviju kosu na svetu – rekla je Zoe.

Pored njenog oca, najveći obožavalac njenih sedi vlasi je njen dečko Met Grifin koji nije verovao da je to njena prirodna kosa.

Upoznali smo se na zabavi povodom Noći veštica. Mislio je da je moja seda kosa perika i deo mog kostima. Kad je shvatio da je to ipak moja prirodna kosa, potpuno se oduševio. On je prirodno riđ, ima crvenu kosu i brkove pa se stalno šalimo kako smo nas dvoje “vatra i led”. On je ponosan na mene, voli devojke koje se izdvajaju od drugih i najveća mi je podrška u odluci da ostanem seda iako sam mlada – istakla je Zoe. 

Ona na društvenim mrežama, posebno na Tik Toku često postavlja video snimke svoje kose i kako je neguje.

Seda kosa nije strašna stvar, ona pokazuje mudrost. Nadam se da ću inspirisati i druge devojke da neguju svoj prirodni izgled, da vole sebe i budu to što jesu – zaključila je je Zoe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: