in

Rešite se UKOČENIH LEĐA za čas: Ove desetominutne VEŽBE možete da odradite i na POSLU

Rešite se UKOČENIH LEĐA za čas: Ove desetominutne VEŽBE možete da odradite i na POSLU

Nekoliko sati dnevno provodite u sedećem položaju za radnim stolim. U proseku, za ovih osam radnih sati, retko kada ustajete i jedva pa se i krećete, a nakon posla imate drugih obaveza i ne stižete da odete u teretanu ili na trčanje… Međutim, postoji nekoliko vežbi koje možete da odradite čak i dok ste na poslu!

 

 

Ukoliko provodite previše vremena u sedećem položaju, postoji mogućnost da obolite od nekih zdravstvenih problema kao što su dijabetes ili/i visok krvni pritisak… Pored toga, javljaju se i problemi sa varenjem i probavom. Sve je to uzrok nekretanja i prekomernog sedenja. Osim što je preporučljivo da svakih pola sata-sat prošetate ili se istegnete, posebno će vam pomoći ovaj desetominutni trening.

Ove vežbe će vas osvežiti, a idealno je da ih odradite rano ujutro kako biste se razbudili i spremili za dan koji je pred vama.

Ne zaboravite da toku dana konzumirate dovoljno vode, muškarcima se prepoučuje oko 3,7 litara dnevno, a ženama 2,7 litara. Najjednostavniji način da redovno konzumirate dovoljnu količinu vode jeste da kupite flašicu koju ćete redovno nositi sa sobom i držati na radnoj površini ili pored kompjutera.