in

Ova HRANA je odgovorna za pojavu celulita: Konzumiramo je svakodnevno, a kada bismo je izbacili, naše telo bi izgledalo mnogo bolje

Ova HRANA je odgovorna za pojavu celulita: Konzumiramo je svakodnevno, a kada bismo je izbacili, naše telo bi izgledalo mnogo bolje

Beli hleb je izvor natrijuma. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDS), beli hleb je među 10 najboljih izvora natrijuma u  ishrani. Ako jedete beli hleb, sav taj natrijum dobija “partnere za celulit” – rafinisane ugljene hidrate. Da biste smanjili šanse za dobijanje celulita i debljanje, konzumirajte hleb od celog zrna.

Punomasna mlečna hrana poput sladoleda je bogat izvor kalorija i zasićenih masti. Istraživanja su pokazala da je samo jedan obrok bogat mastima oštetio vaskularni sistem. Prekomerna konzumacija sladoleda i drugih poslastica sa visokim sadržajem masti stvoriće dodatni pritisak u vašim krvnim sudovima, što će dovesti do izraženije pojave celulita. Krofne i kolači su puni masti, rafinisanih ugljenih hidrata i natrijuma, koji, nažalost, čine savršen „recept“ za celulit.

Ne samo da je pica bogata kalorijama i zasićenim mastima, već je i bogata natrijumom. Negativno utiče i sir mocarela, marinara sos i suhomesnati proizvodi. Dakle, natrijum uzrokuje da vaše telo počne da zadržava tečnost. Kada se tečnost nakuplja u krvnim sudovima, masne ćelije celulita postaju vidljivije. Iz tog razloga, najbolje je da napravite sopstvenu picu koristeći hranu sa niskim sadržajem natrijuma i prelive od povrća.